MASTERCLASS TEKENEN Alexandra Roozen

Alexandra Roozen geeft op 4 en 5 mei 2019 een Masterclass. Drawing Centre Diepenheim nodigt professionele kunstenaars uit zich hiervoor aan te melden. De tekeningen van Roozen zijn op dit moment te zien in het Drawing Centre, in de tentoonstelling Sensing Traces. Voor meer informatie over haar werk klik hier.

Professionele beeldend kunstenaars, waarbij tekenen een onderdeel vormt van de artistieke praktijk, krijgen gedurende het Masterclassweekend gelegenheid om onder leiding van Roozen hun praktijk te verdiepen en expertise met elkaar te delen. Uitgangspunt voor de gesprekken en werksessies zijn de vragen die de deelnemers meenemen uit de eigen beroepspraktijk. Door kenmerkende elementen uit de tekeningen en praktijk van Roozen in te zetten tijdens deze Masterclass, denk aan experiment en de zintuigen, maar ook aan onderzoek van structuren, patronen en (on)regelmatigheden, zullen deze vragen individueel en al tekenend onderzocht en afgetast worden.

Aanmelden kan tot 22 april 2019 door het sturen van relevante documentatie: portfolio van minimaal vijf afbeeldingen van recente tekeningen, een cv en korte motivatie, inclusief een vraag vanuit de eigen beroepspraktijk, naar Kunstvereniging Diepenheim t.a.v. Masterclass Alexandra Roozen, Grotestraat 17, 7478 AA Diepenheim of mail (via WeTransfer) naar info@kunstvereniging.nl.

De selectie voor deelname aan de Masterclass Tekenen vindt plaats op basis van artistieke kwaliteit van het werk. Tijdens de selectie wordt er ook gekeken naar beginnend talent. De uiteindelijke groep van maximaal 12 geselecteerden zal het hele weekend in Diepenheim verblijven, voor overnachting, lunch en basismaterialen wordt gezorgd. De kosten voor de Masterclass bedragen € 275,-. Van de deelnemers wordt verwacht om eigen werk mee te nemen ter bespreking en naar behoefte eigen materiaal.

Activiteiten