WORKSHOP Belichaamde beleving

UITVERKOCHT – Neem deel aan een workshop in de tentoonstelling ‘Mind Wandering Mind’, waarin je aan de slag gaat met verschillende (teken)oefeningen over de beleving van kleur.

Kunstenaar Maike Hemmers nodigt je uit voor een workshop in haar duotentoonstelling ‘Mind Wandering Mind’. Tijdens deze sessie staat de belichaamde beleving van kleur centraal en neem je deel aan diverse oefeningen die Maike ook toepast in haar eigen werk: zo maak je tekeningen door middel van een mentale lichaamsscan en voer je bewegingsoefeningen uit met de sculpturen uit de tentoonstelling. Het doel is om door middel van spel verbinding te maken met andere deelnemers en via interactie met kunst iets van jezelf uit te drukken.

Over Maike Hemmers

Maike Hemmers (1987, DU) is onderdeel van de duotentoonstelling ‘Mind Wandering Mind’, die op dit moment te zien is bij Drawing Centre Diepenheim. In haar artistieke praktijk vertaalt ze mentale en lichamelijke prikkels naar abstracte tekeningen en zachte sculpturen. Ze onderzoekt en gebruikt somatische oefeningen die het lichaam en de geest als één geheel benaderen. Vanuit deze oefeningen ontwikkelt ze een persoonlijke kleurentheorie, waarmee ze probeert te begrijpen en te verbeelden hoe emoties en affect zich door ons lichaam bewegen.

Praktische informatie

  • De workshop staat open voor iedereen, ongeacht leeftijd, ervaring, voorkennis of mobiele beperking. De oefeningen kunnen worden aangepast aan je eigen mogelijkheden en behoeften.
  • Een deel van de workshop zal worden uitgevoerd door uitwisselingen met andere deelnemers.
  • De voertaal van de workshop is Nederlands.
  • Er zijn in totaal tien plekken beschikbaar. 
  • De workshop vindt plaats in de tentoonstellingsruimte van Drawing Centre Diepenheim. De ruimte is ten tijde van het evenement gesloten voor publiek. 

Datum en locatie
13 april, van 10:30 tot 12:00 uur bij Drawing Centre Diepenheim.

Kosten en aanmelden
Deze workshop is uitverkocht. Kijk hier voor ons overige aanbod aan workshops en cursussen.

Activiteiten