EVENEMENT De traditie van het tekenen (VOL)

Drawing Centre Diepenheim organiseert, in samenwerking met Museum Rembrandthuis, het interactieve evenement De traditie van het tekenen.

Tijdens het programma met presentaties, workshops en een wandeling met teken- en kijkopdrachten, ervaar je de kracht van het tekenen en leg je verbanden tussen de manieren waarop hedendaagse én 17e-eeuwse tekenaars kijken, denken en maken. 

PROGRAMMA

Presentatie en rondleiding Deep Drawing
We nemen je mee door de tentoonstelling Deep Drawing, waar je ook enkele exposerende kunstenaars ontmoet. Aan de hand van Slow Looking-opdrachten ontdek je hoe de kunstwerken én de tentoonstelling tot stand kwamen. 

Introductie van de Peck Collectie en workshop met 17e-eeuws tekenmateriaal
Conservatoren van het Rembrandthuis David de Witt en Wim Schot introduceren de Peck Collectie en hun huidige tentoonstelling Tekenkunst, mede aan de hand van tekenopdrachten met 17e-eeuwse tekenmaterialen.

Seizoenswandeling 
Met een tekenaar en een educator van Museum Rembrandthuis bezoek je een de kunstenaarstuinen van het Drawing Centre. Je wordt uitgenodigd de tuinen te beleven door de ogen van de tekenaar, de verworven kennis uit de workshop toe te passen en het tekenen met de 17e-eeuwse tekenmaterialen zelf te ervaren. 

PRAKTISCHE INFORMATIE
Het is voor dit evenement niet nodig om ervaring met tekenen te hebben. Het evenement is zowel geschikt ter introductie als ter verdieping. De voertaal tijdens het evenement is Nederlands.

Uitverkocht
Het is helaas niet meer mogelijk om tickets voor dit evenement te bestellen, het maximum deelnemersaantal is bereikt.

Datum en tijd
Zaterdag 6 mei 2023 van 13.30 – 16.30 uur

Locatie
Drawing Centre Diepenheim
Grotestraat 17
7478 AA Diepenheim

Tentoonstelling ‘Tekenkunst’ in Museum Rembrandthuis

De tentoonstelling Tekenkunst in Museum Rembrandthuis, te zien van 18 maart t/m 11 juni 2023, brengt de tekenpraktijk van Rembrandt en zijn tijdgenoten in beeld. Of het nu gaat om een snelle schets of nauwkeurig uitgewerkt kunstwerk, tekeningen geven de mogelijkheid om de hand van de kunstenaar te volgen langs de tekenlijnen. In de tijd van Rembrandt werkten kunstenaars ‘nae het leven’ en gaven ze weer wat ze zagen: de mensen, de stad en de natuur.

Activiteiten