HERMAN DE VRIES De Tuinen van Diepenheim (opening)

Officiële opening door mevrouw Hester Maij, Overijssels gedeputeerde voor Landelijk Gebied en Culturele Infrastructuur.

Diepenheim is in één keer drie bijzondere tuinen rijker. De vlinder- , seringen- en wintertuin van kunstenaar herman de vries liggen in een gebied langs de Regge en vormen een verbinding tussen o.a. het rosarium, het parkbos van Huis te Diepenheim en het Gazebo (de hostatuin van kunstenaar Urbain Mulkers). Ze worden ontsloten door een nieuwe wandelroute, die ook langs de bergingsvijver bij de Boinksweide voert.

Tegelijk met de aanleg van de tuinen heeft het waterschap Regge en Dinkel een systeem voor waterberging aangelegd en de Boven-Regge natuurvriendelijk ingericht. Deze combinatie van landschapskunst, wateropvang en recreatie is het resultaat van een samenwerking tussen Gemeente Hof van Twente, Kunstvereniging Diepenheim en waterschap Regge en Dinkel.

De Tuinen van Diepenheim maken deel uit van het project KunstWerk Diepenheim, waarbij de positie van het Stedeke als spraakmakend knooppunt van kunst en cultuur met steun van de provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente fors wordt uitgebouwd.

Programma 25 mei:

13.00 uur Inloop (ingang Broenshof, parkeren aan De Hagen e.o.)

13.30 uur Openingsprogramma. Gedeputeerde mevrouw Hester Maij zal samen met wethouder Pieter van Zwanenburg van de gemeente Hof van Twente, Henk Holterman, lid van het dagelijks bestuur van waterschap Regge en Dinkel en voorzitter Martin Verbeek van Kunstvereniging Diepenheim de officiële openingshandeling verrichten.

Inleiding door Cees de Boer, kenner van het werk van herman de vries.

14.30 uur Feestelijke High Tea in De Tuinen van Diepenheim. Gelegenheid het vernieuwde gebouw van Kunstvereniging Diepenheim te bezichtigen.

15.30 uur Einde. Vanaf 16.00 uur zijn de Tuinen van Diepenheim geopend voor publiek.

+ Cees de Boer, werken aan de tuinen van diepenheim
+ overzichtskaart Tuinen van Diepenheim

Activiteiten