RONDLEIDING door kunstenaar Alle Jong

Kunstenaar Alle Jong neemt je mee door zijn
tentoonstelling Sketchy Fables.

Op zaterdag 27 augustus vertelt kunstenaar Alle Jong in twee rondleidingen over zijn werk. Als kunstenaar, verzamelaar, curator, game-developer en animator reist hij tussen heden en verleden, tussen verschillende media en volgt hij de verhalen die op zijn pad komen. Tijdens de rondleidingen neemt Alle je mee op zijn pad en maak je kennis met zijn bijzondere kunstenaarsgeest.


Over de tentoonstelling
In de tentoonstelling Sketchy Fables legt Alle Jong schijnbaar moeiteloos verbanden tussen realistische en virtuele werelden, verschillende perioden in de (kunst)geschiedenis en grote zwarte tekeningen en kleurrijke landschappen.

Het nieuwste project van Alle is een werk in ontwikkeling: de videogame Sketchy Fables. Opgebouwd uit ruim 10.000 originele tekeningen kun je verdwalen in een wereld als puzzeltocht, waarin alle elementen uit Alle’s werk samenkomen en waar je zo lang kunt ronddwalen als je wilt. In de game hoef je niets anders te doen dan je te verwonderen en rond te dwalen. Je hebt geen opdracht, geen doel. Je bent.

Praktische informatie
De rondleiding wordt twee keer gegeven op zaterdagmiddag 27 augustus, om 14.00 uur en om 16.00 uur.

De rondleiding duurt ongeveer een uur, het Drawing Centre is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Kosten
Deelname aan de rondleiding is gratis en het is niet nodig om je op te geven. Wel dien je in het bezit te zijn van een entreebewijs. Dit kun je bij binnenkomst kopen. De reguliere toegangsprijs bedraagt €5, met een Museumkaart is de toegang gratis.

Toegankelijkheid
Voor bezoekers met een beperking zijn er een lift en een invalidentoilet beschikbaar. Deze zijn geschikt voor rolstoelen, rollators en scootmobielen en zijn zelfstandig te gebruiken.

Locatie
Drawing Centre Diepenheim
Grotestraat 17
7478 AA Diepenheim

Activiteiten