MASTERCLASSES Voor studenten aan een kunstopleiding

Ben jij student aan een kunstopleiding? Dan kun je deelnemen aan één van de twee masterclasses die we organiseren op zaterdag 28 mei.

Speciaal voor studenten van diverse kunstacademies biedt Drawing Centre Diepenheim twee masterclasses aan.
We hebben resident-kunstenaar Zakia el Abodi en exposerend kunstenaar Maaike Kramer gevraagd om voor studenten een dagprogramma te ontwikkelen.

Van iedere kunstvakopleiding kunnen maximaal drie studenten deelnemen. Hierbij maken we geen onderscheid tussen de verschillende studiejaren.

De masterclasses waaruit je kunt kiezen zijn:

Drawing the Line?
door kunstenaar Maaike Kramer en architect Marlies Vermeulen (Institute of Cartopology)

Tekenen speelt met de grens van weten en niet weten. Tekenen balanceert tussen denken en maken, tussen representatie en interactie. Tekenen brengt je in spanningsveld tussen realiteit en fictie. Als cartopoloog tekent Marlies het dagelijkse leven op in kaarten door langere periodes op één locatie te verblijven. Ze brengt zo het levensritme in kaart. Maaike weet als geen ander dat zowel ideeën als het materiaal waarin ze vastgelegd zijn poreus zijn. Dat lees je terug in haar werkproces en haar beeldend werk. In deze masterclass verkennen we de vraag: hoe kan fictie helpen bij het in kaart brengen van wat we niet weten?

Planten ontmoeten
door kunstenaar Zakia El Abodi en speculatief bioloog Arjen Mulder

De tekeningen van Zakia El Abodi zijn uitermate verfijnd en de vormen zijn herleid van planten. Zakia gelooft dat we door het verruimen van onze zintuigelijke waarnemingen en verbeeldingen, de planten op een dieper en gelijkwaardig niveau als levende voelende wezens leren erkennen. Arjen Mulder houdt zich

momenteel bezig met de vraag hoe landschappen vanuit ritmes vorm krijgen. Hij onderzoekt hoe planten en bomen hun wereld begrijpen en welke taak zij voor zichzelf en ons zien weggelegd bij de inrichting van die landschappen. Zakia en Arjen ontwikkelen speciaal voor studenten een masterclass om kennis te maken met onze medebewoners, de planten, die weliswaar net andere zintuigen gebruiken om de wereld waar te nemen, maar misschien kunnen we hen toch ontmoeten?

Praktische informatie
De masterclasses zijn bedoeld voor studenten in studiejaar 2, 3 & 4 en vinden plaats op zaterdag 28 mei 2022 van 11.00 – 17.30 uur in Diepenheim en worden daarna afgesloten met een maaltijd. Aansluitend aan het programma kun je als deelnemer van de masterclasses gratis de lezingen van Marlies Vermeulen en Arjen Mulder bijwonen.

Financiën
Deelname aan het dagprogramma kost 40 euro per student en wordt in overleg betaald door de opleiding of de student zelf. Er kunnen maximaal 21 studenten deelnemen. Je kunt zelf een keuze maken uit de twee masterclasses. De reiskosten zijn voor eigen rekening.


Voor aanmelden en vragen kun je contact opnemen met Wouter Engelbart, programmamaker Publieksprogramma’s:
wouter.engelbart@drawingcentre.nl


Activiteiten