PRESENTATIE Dwalen door Deep'n

Op donderdag 15 oktober 2015 presenteert Kunstvereniging Diepenheim in samenwerking met Stichting Beeldruimte het project Dwalen door Deep’n en wordt de automatiek onthuld.
Dwalen door Deep’n onderzoekt de geheimen en de kracht van Diepenheim en nodigt u uit om deze te verkennen. Het enorme aanbod van verhalen, natuurschoon en herinneringen verbaast en verwondert, maar is niet op voorhand bij iedereen bekend of vindbaar. Ga mee dwalen en ontdek de vele unieke kwaliteiten van het Stedeke! Dwalen door Deep’n deelt ook het unieke van Diepenheim vanuit het perspectief van de bewoners, haar eigenzinnige folklore, momenten en tradities. Wat zijn de specifieke kwaliteiten en waar ligt de verbinding of de verleiding?

Diepenheim is een omgeving met een gelaagd aanbod, waarin alles met elkaar verbonden lijkt. Kunst, landgoederen, natuur en bewoners zijn in een uniek evenwicht en dat maakt het Stedeke zo bijzonder!‘ — Hellen Abma, Stichting Beeldruimte

Het afgelopen jaar is in samenwerking met Stichting Beeldruimte gezocht naar de bijzondere verhalen die het Stedeke rijk is. Naar aanleiding van gesprekken met veel bewoners kwamen er unieke verhalen en locaties aan het licht, die je normaal niet meekrijgt als bezoeker.

Deze anekdotes en verhalen zijn opgenomen in een boekje (lexicon) met kaarten waarin vanuit drie perspectieven naar Diepenheim wordt gekeken. Met de kaarten, die 24 uur per dag beschikbaar zijn in een automatiek bij Herberg de Pol, wordt men uitgedaagd om te gaan Dwalen door Deep’n. Vergeet de dagelijkse beslommeringen en ontdek wat Diepenheim u te bieden heeft!

Aan het project hebben o.a. bewoners, schrijvers en cartografen een bijdrage geleverd. Andrea van Pol, André Manuel en Freek Lomme delen hun verwondering in korte verhalen.

Neeltje ten Westenend, Sannah Belzer en Lola Landscape Architects verbleven in Diepenheim en verkenden de omgeving. Vanuit hun persoonlijke fascinaties en bevindingen realiseerden ze drie dwaalkaarten – DEEP’N DWALEN, NATUURDWALEN en KUNSTDWALEN – met reisverslagen en/of achtergrondinformatie die de omgeving op een unieke manier ontsluiten. Zo ontstaat een gelaagde beleving die de verbeelding prikkelt en uitnodigt tot een intensieve verkenning van Diepenheim.

+ oproep geheimen
+ uitnodiging
+ persbericht
+ Meer dan een idylle

Credits

In samenwerking met
Stichting Beeldruimte

Mede mogelijk gemaakt door
Provincie Overijssel
Stichting DOEN
Mondriaan Fonds

Fotografie
Rob Baas e.a.

Ontwerp
Ontwerpstation

Activiteiten