THE LUNATICS Eclipse

The Lunatics presenteert Eclipse, een voorstelling over leven in duisternis en sterven van verlangen naar licht.

Theatergroep The Lunatics maakt en brengt in samenwerking met de Stichting KUNSTen op Straat uit Diepenheim en Kunstvereniging Diepenheim de voorstelling Eclipse. In Diepenheim wordt de voorstelling vanaf 21 april opgebouwd en zijn op 8, 9 en 10 en op 14, 15 en 16 mei de try-outs te zien. Het voorstellingsterrein is aan de Oude Borculoseweg 11 in Diepenheim. De voorstellingen beginnen om 21.45 uur en duren ongeveer een uur. Welkom vanaf 21.00 uur.
Eclipse gaat op 5 juni, om 22.30 in Losser, tijdens de LAGA in première en is daar ook op 4 (voorpremière), 6, 7 en 8 juni te zien, eveneens om 22.30 uur.

Theatergroep The Lunatics staat bekend om haar beeldende spektakelvoorstellingen, die inmiddels over de hele wereld gespeeld worden.

Over Eclipse
Dertien halve maanstructuren vormen midden in het landschap een vervreemdende cirkel van onvoorspelbaar licht. Vanuit het middelpunt rijst een twaalf meter hoge zonnewijzer uit een laaghangende strook nevel omhoog. Geruisloos brengen drie spierbleke figuren met wapperende melkwitte haren en vuurrode ogen hun tijd dolend door in het schaduwrijk van dit huizenhoge baken. Voor hen is de magische cirkel de enige veilige plek waarin zij zich keer op keer weer kunnen voorbereiden op hun slopende levenstaak: het jagen op licht en het verdonkeremanen van duisternis. Zij zweven op een bizar voertuig, omgeven door een nachtblauwe wolk, over het

speelvlak. Eens in de zoveel tijd wordt het kaf van het koren gescheiden, het donker meedogenloos geranseld totdat het daglicht bloedt. Dan weer wordt de donkerslag die de buitenwereld nu al te lang beheerst te lijf gegaan met onheilspellende klanken en hoopvolle melodieën. Zo wordt, in een wereld waarin alleen ‘goed’ bestaat als ‘kwaad’ vergaat, een eeuwenoud maar actueel thema nieuw leven ingeblazen.

Op het slagveld van het toneel is alleen het publiek getuige van wie er wint en wie er verliest. Het publiek doet dat niet vanaf een normale tribune, want die is er niet. Voor sommigen is er wel een plek om te zitten, anderen kunnen staan. Het publiek zal zelf rondom haar plaats moeten bepalen, op de grens van het donker en het licht. Daar wordt ook beslist wat het wordt: alleen toekijken of kiezen. Tussen licht en donker. Op leven en dood. Voor of tegen. Nieuw of oud. Alles of niets. Goed of fout. En kies je niet, dan ben je er slechts geweest…

In samenwerking met Stichting Cubahof was er, als onderdeel van de Veldtocht, tijdens de voorstellingsdagen een educatief programma voor achthonderd basisschoolleerlingen uit Hof van Twente.

+ uitnodiging
+ persbericht
+ productiefolder
+ uitnodiging première
+ flyer première

Activiteiten