STRAATTHEATER Eerste lustrum Overijssel op Straat

Kunstzinnig straattheaterfestival met raakvlakken met beeldende- en performance-kunst

Met onder meer:

L’Ex Maes en Johan Rhebergen
Twee grote solisten van het Nederlandse straattheater hebben voor Overijssel op Straat hun krachten gebundeld in een speciale produktie: Lex Maes en Johan Rhebergen. Deze unieke combinatie is dan ook alle negen plaatsen te zien en vormt dus de rode draad van dit lustrumfestival.
L’ex Maes en Johan Rhebergen zijn twee mannen die een fietstocht door Overijssel maken. En wat hebben ze nu aan hun fiets hangen? Elk twee emmers. Eén met water, één met zand. Daarnaast barsten ze op gezette tijden los in luid gezang, daarbij geen enkele rekening houdend met de omstanders. Want, zo vragen de heren zich af, omstanders, wat zijn dat?

Ronald van Rillaer Prod.
Ronald van Rillaer is binnen de wereld van het straattheater een manusjes van alles. Hij geeft leiding aan een mafiafamilie, weet ons te vertellen wat de eetgewoonten van buitenaardse wezens zijn en vorig jaar in Hengevelde deed hij verwoede pogingen pluchen beesten voor echte te versluiten om ze zo te slijten. Dit keer is er de maaltijd van de toekomst met een tafel, een butler, een hoofd en een baron…

Het grote verdriet
Hij houdt veel van kunst en van reproducties. Honderden heeft hij ervan. Netjes gerangschikt in ordners. Eén ordner heeft hij altijd bij zich. ‘Het grote verdriet’ staat er op. Een onverwerkte jeugd? Een gemist vadergevoel? Hij moet wel huilen…

Flup & Ju
‘Metamorfose 2’ verhaalt over een fascinerende gedaanteverwisseling van een wervelende planeet in een geketende vrouw. Zij slaagt erin om met de hulp van twee reusachtige vogelachtigen te ontsnappen aan een babylonisch bouwwerk van ladders en planeten. Een tentoonstelling met veel eigen muziek…

Feu & Metal
Feu & Metal is een Franstalig kunstenaarscollectief uit België dat zich gespecialiseerd heeft in het ter plekke monteren (en uiteindelijk demonteren) van metalen sculpturen. De groep bestaat uit kunstenaars uit zeer uiteenlopende disciplines. Van schilders tot koorddansers en van beeldhouwers tot vuurwerkexperts. Al deze disciplines komen, vroeg of laat, in het kunstwerk tot uiting.

Belgische Melodische Vereniging
De Belgische Melodische Vereniging ziet het als haar taak de liedkunst van het ongrijpbare Vlaamse fenomeen Kamagurka uit te dragen. Kamagurka: tekenaar, performer, zanger. De B.M.V. bestaat uit tenor Marc van Malderen en pianist Johan De Smet, sinds jaar en dag pianist ook van het fenomeen zelf.
De heren willen aantonen dat Kamagurka’s kunst ook los van de meester kan bestaan. Naast de Kama-liederen brengen ze ook andere nonsens over het voetlicht.

Micheline van de Poel
Micheline van de Poel komt naar Diepenheim met een kersverse voorstelling waar ze tot voor kort zelfs nog geen werktitel voor bedacht.

+ poster
+ folder
+ Passe Partout
+ werkprogramma

Credits

Organisatie
Stichting KUNSTen Op Straat, Jan Eijsink

Publiciteit
Harry Lindeman

Tekst
Theo Hakkert

Illustraties
Vic Hulshof

Vormgeving
Sepp Bader

Fotografie
Jan Teger

Activiteiten