HET LANDSCHAP ALS VOEDSELBANK Eet je uitzicht – zomer

Verkenning zomer
Op zaterdag 23 juni vindt de tweede verkenning plaats door vier nieuwe verkenners. Miriam Velter is projectleider bio-landbouw en voeding AOC Dronten. Curdin Tones, kunstenaar, kan in de schoonheid van het landschap smaken ontdekken en het handwerk van de boer herkennen. Sergeant Vellema is een professioneel survivalspecialist en Jan Bengevoord, natuurredacteur bij de Twentsche Courant Tubantia, vat het landschap vooral in woorden.
In april aten we groenten uit de kieren van het landschap, haiku’s brachten ons tot stilstand en we hoorden het verhaal van boeren. Ook horen, ruiken, zien, voelen en proeven wat deze keer de dag in het veld heeft opgeleverd? U bent van harte welkom in de buitenkeuken, op het moment dat de verkenners daar terugkeren. Eet-ontwerper Ernst Ruijgrok verwerkt gevonden voedsel en

smaken ter plekke tot de ‘Smaak van de Dag’. Aansluitend rapporteren de verkenners hun bevindingen aan het panel en het publiek en kunt u meediscussiëren. Het panel bestaat uit landschapsarchitect Harro de Jong, filosoof Martijn van Beek, antropoloog/historicus Siebe Rossel en kunsthistoricus Nils van Beek.
Ontwerper Eloi Koster presenteert de resultaten van de verkenningen op de door hem ontworpen tafel.

Zie ook lente, herfst en winter.

+ uitnodiging
+ eerste indrukken verkenners
+ recept Ernst Ruijgrok
+ column Martin Drenthen

+ beeldessay Curdin Tones
+ essay Joeke Vellema
+ essay Bernard Harfsterkamp
+ essay Miriam Velter

Credits

Curatoren
Karina Hendriks
Jeroen van Westen

Mede mogelijk gemaakt door
SKOR
Provincie Overijssel

Fotografie

Activiteiten