FINISSAGE Buiten Westen #3 en Drawing Zines

Ter gelegenheid van de finissage op zondag 29 januari worden er rondleidingen gegeven door de kunstenaars van Buiten Westen #3.

Op zondag 29 januari ronden we feestelijk de tentoonstellingen Buiten Westen #3 en Drawing Zines af.

Over Buiten Westen #3
De tentoonstelling ‘Buiten Westen #3’ door gastcurator Hélène Webers toont werk van startende, veelbelovende kunstenaars afkomstig van academies in het oosten van Nederland, met als doel om de kwaliteit van jong talent uit de regio zichtbaar en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Over Drawing Zines
De tentoonstelling Drawing Zines is een ontmoetingsplek tussen zines en tekeningen van makers van verschillende generaties en achtergronden. Drawing Zines bestaat uit drie delen:

  1. Zines van jonge makers uit het noordoosten van Nederland die gereageerd hebben op een open call.
  2. Door het Drawing Centre geselecteerde zines van een groep makers die het medium verder uitdiepen en een verscheidenheid aan stemmen tonen.
  3. Een selectie uit het archief van Peter van Beveren, hij verzamelt foto en kunstenaars publicaties, om een historisch perspectief te tonen en om het belang te laten zien van denken door te maken.

Praktische informatie
Vanaf 13.30 uur is gastcurator Hélène Webers met de kunstenaars van Buiten Westen #3 aanwezig om je rond te leiden door de tentoonstelling. Het Drawing Centre is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Kosten
Deelname aan de rondleiding is gratis en het is niet nodig om je op te geven. Wel dien je in het bezit te zijn van een entreebewijs, dit kun je bij binnenkomst aanschaffen. De reguliere toegangsprijs bedraagt €5, met een Museumkaart is de toegang gratis.

Locatie
Drawing Centre Diepenheim
Grotestraat 17
7478 AA Diepenheim

Activiteiten