OPEN ATELIER Tekenen langs de kunstroute Heerlijck Zicht

Kom tekenen en schilderen in Diepenheim!

In het weekend van 1 en 2 juli 2017 opent kunstroute Heerlijck Zicht met 22 installaties en kunstwerken in de buitenlucht. Op deze fiets/wandelroute van 16 kilometer langs Diepenheim, Markelo en Goor staan op zaterdagmiddag 1 juli diverse kunstenaars bij hun werk om veel meer achtergrondinformatie te geven.

Daarnaast nodigt Kunstvereniging Diepenheim u dat weekend uit om te komen tekenen en schilderen langs de route. Op zaterdag- en zondagmiddag kunt u uw werk laten bespreken door een professioneel team van de Kunstvereniging. Daarna wordt uw tekening of schilderij een onderdeel van een expositie die wordt ingericht in de Feestzaal van Herberg de Pol op 1 en 2 juli. De tentoonstelling is tijdens de inrichting en daarna te bezichtigen van 1 t/m 6 juli en op 8 en 9 juli.

Laat u inspireren door de Diepenheimse omgeving, de bijzondere kunstwerken en de mogelijkheid op professionele feedback van Kunstvereniging Diepenheim op uw eigen kunstwerk.

Neem zelf uw teken/schilderspullen en papier of doek mee.

Zaterdagmiddag 1 juli van 14.00 tot 17.00 uur:
Diverse kunstenaars aanwezig bij hun landschapskunstwerk in de route Heerlijck Zicht.

Zaterdagmiddag 1 juli en zondagmiddag 2 juli, van 14.00 tot 17.00 uur:
In de feestzaal van Herberg de Pol geven Janine Eshuis en Ilse Statius Muller namens Kunstvereniging Diepenheim een professionele blik op uw werk. Ook stellen zij ter plekke een tijdelijke tentoonstelling samen.

Zaterdag 1 juli t/m 6 juli en op 8 & 9 juli:
Exclusieve expositie van ingeleverde werken in de Feestzaal, Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8, Diepenheim.

In navolging van het succesvolle evenement Heerlijck Licht (georganiseerd door Heerlijckheid Diepenheim in februari 2016) vindt in de zomer van 2017, van zaterdag 1 juli tot en met zondag 3 september, de eerste editie van Heerlijck Zicht plaats. Op deze fiets-/wandelroute van ongeveer 16 km door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 installaties en landschapskunstwerken te aanschouwen. Tijdens deze periode vinden verschillende culturele themaweekenden plaats.

Uit meer dan 100 aanmeldingen zijn 20 kunstenaars geselecteerd waaronder; Ronald de Ceuster, Michael Hoedjes, Dirk Hakze, Rob Sweere en Leonie Muller. Daarnaast wordt ook ruimte gegeven aan nieuw talent in de beeldende kunst. Twee alumni van Artez, Hilde Onis en Roland Spitzer, presenteren tijdens de kunstroute beiden een eigen kunstwerk.

Vele duizenden wandelaars zijn geïnspireerd door wandelpionier Jacobus Craandijk (1834-1912). De organisatie van Heerlijck Zicht hoopt dit aantal te laten groeien door hun kunstroute grotendeels te laten overlappen met ‘route N˚5 – Diepenheim’. Deze route liep de dominee in 1874 van Markelo, langs Diepenheim naar Goor en beschreef hij in deel 1 van zijn boekenreeks ‘Wandelingen door Nederland met pen en potlood’.

In de periode van ‘Heerlijck Zicht’ vindt tijdens zes weekenden een additioneel programma plaats rondom een speciaal thema. De thema’s van 2017 zijn:
– zaterdag 1 juli t/m zondag 2 juli : Tekenen en schilderen langs de route, georganiseerd door Kunstvereniging Diepenheim. In de avond is een kunstenaarsgesprek (geannuleerd) met Paul de Kort en de kunstenaars van Heerlijck Zicht.
– vrijdag 14 t/m zondag 16 juli : Literair weekend
– vrijdag 28 t/m zondag 30 juli : Buitentheater
– vrijdag 11 t/m zondag 20 augustus : Sieraad biënnale
– vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus : Open tuinen
– vrijdag 1 t/m zondag 3 september : Markten & fairs

Zie ook Heerlijck Zicht op YouTube.

+ persbericht Heerlijck Zicht
+ persbericht openingsweekend
+ info kunstenaarsgesprek (geannuleerd)

Credits

Organisatie Heerlijck Zicht
Stichting De Heerlijckheid Diepenheim

Activiteiten