ONLINE TALKSHOW met Young Collectors Circle

Op maandag 16 januari gaan directeur Marlies Leupen, gastcurator Hélène Webers, verzamelaar Ingrid Blans en kunstenaar Bart Pols online in gesprek over het maken, verzamelen en presenteren van
hedendaagse kunst.

De indrukwekkende kunstcollectie van Ingrid Blans is ontstaan in een periode van ruim zestig jaar en is meegegroeid met haar leven en ontwikkelingen in de kunstwereld. Tijdens de talkshow maken we kennis met haar collectie en horen we meer over haar beweegredenen om werk van hedendaagse kunstenaars te verzamelen.

Bart Pols’ werk bestaat uit tekeningen, collages, schilderijen, sculpturen en performances. Het maakproces is een belangrijk onderdeel van zijn werk en laat ambacht, concept en onderzoek samenkomen. De kunstenaar is gefascineerd door ogenschijnlijke tegenstellingen die hij in het dagelijks leven tegenkomt, zoals leven en dood, liefde en jaloezie, komedie en tragiek, seksualiteit en macht. Deze onderwerpen vormen aanleiding voor zijn veelzijdige werk.

Deze activiteit organiseren we naar aanleiding van de tentoonstelling Buiten Westen #3, waarin werk te zien is van acht kunstenaars die recent afstudeerden aan academies in het oosten van Nederland.

Praktische informatie
De online talkshow vindt plaats op maandag 16 januari vanaf 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Deze activiteit organiseren we samen met Young Collectors Circle. Het doel van Young Collectors Circle is het inspireren van een nieuwe generatie kunstverzamelaars; niet alleen om hun eigen leven te verrijken, maar juist om de kunstsector duurzaam te ondersteunen.

Deelname aan de online activiteit is kosteloos. Je kunt je aanmelden op de website van Young Collectors Circle via onderstaande knop.

Activiteiten