MUSEUMJEUGDUNIVERSITEIT Ik zie, ik zie, wat ik niet zie! Het onzichtbare ervaren

Hoe zien de wezentjes op jouw lichaam eruit? Een college voor kinderen van 8 tm 12 jaar door tekenexpert Zakia el Abodi in de museumreeks van MuseumJeugdUniversiteit i.s.m. Natura Docet en Oyfo Techniekmuseum.

Bij Natura Docet en Oyfo Techniekmuseum heb je een onzichtbare wereld in je eigen lichaam ontdekt. Vind je jezelf niet net een wandelend kunstwerk, vol levende wezens, zoals microben en virussen? De meeste wezentjes op en in je lichaam zijn je vriend! Ze leven in je darmen, op je wimper of onder je oksel en we hebben veel aan hen te danken. Zo helpen ze je bijvoorbeeld om je voedsel te verteren. Deze microben zijn zo piepklein, dat je ze niet met het blote oog kan zien. We willen ze graag bekender maken.

Bij Drawing Centre Diepenheim maak jij deze onzichtbare kleine wezentjes reuzegroot, tot wel 2 meter! Je gaat heel goed kijken, bestudeert hun vorm en

gaat uitvergroten. Je werkt in een groepje aan de enorme tekening. Zo maak je samen zichtbaar wat veel mensen waarschijnlijk nog nooit hebben gezien. Kunstenaar Zakia el Abodi is aanwezig om jou hierin te begeleiden. We fotograferen de tekeningen en sturen jou een foto. De foto komt ook op onze website.

Drawing Centre Diepenheim is op de dag van het college van 11 -17 uur geopend. Voor MJU studenten, hun ouders / begeleiders is de entree inbegrepen. Daarnaast zijn de tuinen van het Drawing Centre vrij te bezoeken. Herberg De Pol is geopend van 10-16 uur voor koffie, gebak en broodjes.

+ verslag

Credits

In het kader van
MuseumJeugdUniversiteit

Fotografie
Zakia el Abodi
Susanne Dolman

Activiteiten