FINISSAGE Maaike Kramer - The Unbalancing Act

Zondag 12 juni is de laatste gelegenheid om de tentoonstelling te komen bekijken, daarna wordt de tentoonstelling afgebouwd. We sluiten de tentoonstelling graag samen met jullie af. De deuren staan open en de koffie staat klaar.

In de tentoonstelling ‘The Unbalancing Act’ zijn tekeningen en sculpturen van beton te zien. Het beton geeft de werken van veraf een monumentaal uiterlijk. Dichterbij ontdek je allerlei kleine werelden, doordat op het beton de schetsen van de werken te zien zijn. Hoe stevig de werken ook lijken, doordat ze soms gestut en gesteund moeten worden, dragen ze twijfel in zich. De onbalans in de werken lokt een fysieke reactie uit, het onvermijdelijke van de zwaartekracht roept een gevoel van onrust op.

Daarmee vormen de werken een metafoor voor angst en onzekerheid. Het gevoel dat de zwaartekracht het van een constructie zou kunnen winnen, legt een link naar het menselijk bestaan. Hoe stevig sta je als mens? Durf je een drempel over te gaan, een stap te zetten? Waar zoek je steun? Is ons eigen support-systeem zo stevig als we hopen? In ‘The Unbalancing Act’ laat Kramer zien dat het leven bestaat uit balanceren tussen zekerheid en onzekerheid. Dat juist het zoeken naar balans ons wankelvaardig maakt.

De tentoonstelling ‘The Unbalancing Act’ is een totaalervaring. De sculpturen en tekeningen in de tentoonstellingsruimte, het audiotheater ‘Malrestanten’ en de schetsen in het kunstenaarsboek van Kramer brengen een verhaal dat met alle zintuigen te ervaren is.

Zondag 12 juni tussen 12.00 en 17.00 uur is de laatste gelegenheid om het werk te komen bekijken, daarna wordt de tentoonstelling afgebouwd. Kom je ook (nog een keer) kijken? De deuren staan open en de koffie staat klaar.

Wil je graag komen kijken maar weet je niet zo goed hoe je moet kijken? Kunstenaar Maaike Kramer is zelf aanwezig, net zoals medewerkers van het Drawing Centre die graag samen met je naar het werk kijken.

Activiteiten