WORKSHOP & TALK Make it Live

In deze online workshop & talk maak je kennis met het poëtische werk van BetweenTwoHands en ga je onder hun begeleiding aan de slag om een eenvoudige animatie te maken.

Susanna Inglada zegt over animatie: ‘the recording is a performance in a way, making it live’. Net als Susanna maakt collectief BetweenTwoHands theatrale animaties van handgemaakte tekeningen en objecten.

Speciaal voor Drawing Centre Diepenheim heeft BetweenTwoHands een animatie- workshop ontwikkeld die je vanuit je eigen huis kan volgen. De workshop sluit aan bij de tentoonstelling ‘What are you looking at?’ van Susanna Inglada. Susanna’s animatie Entre tú y yo (Between You and Me, 2021) is gemaakt vanuit getekende collages. Wat kan er eigenlijk nog meer met animatie?

In de drie-uur-durende workshop maak je kennis met het prachtige werk Ecognosis van BetweenTwoHands en ga je daarna zelf aan de slag om een animatie te maken.

BetweenTwoHands ontwikkelt theatrale stop-motion animatie installaties, handgetekend, geknipt, opgenomen op video, op de computer bewerkt, geprojecteerd op zelfgemaakte objecten. Wil je alvast meer weten over BetweenTwoHands? Bekijk dan hun website.

Praktische informatie
De online workshop is op zaterdagmiddag 26 februari van 14.00 – 17.00 uur en er is plek voor 16 deelnemers. Voor deze workshop heb je een smartphone of tablet nodig met daarop de app ‘Stop Motion Studio’ geïnstalleerd. Ook vragen we je papier, karton, een schaar en tape klaar te leggen.

De voertaal van de lezing en workshop is Nederlands. De workshop is geschikt voor alle leeftijden vanaf 10 jaar. Ben je 9 en wil je graag meedoen? Stuur ons dan even een mailtje.

De ticketprijs bedraagt 15 euro.

Activiteiten