MASTERCLASS door Maaike Kramer

Ben je op zoek naar een nieuw impuls voor je werk? En wil je daarbij gelijkgestemde makers ontmoeten? Maaike Kramer geeft in het weekend van 19 t/m 21 juli 2024 een Masterclass tekenen voor professionele kunstenaars.

Tijdens het Masterclass Weekend krijgen professionele kunstenaars de gelegenheid om, onder begeleiding van Maaike Kramer, hun praktijk te verdiepen en expertise met elkaar te delen. De gesprekken en werksessies zijn gebaseerd op vragen die de deelnemers uit hun eigen beroepspraktijk meebrengen. Door gezamenlijk te reflecteren en al tekenend op zoek te gaan naar antwoorden, krijg je een beter inzicht in je eigen praktijk.

Over Maaike Kramer
Maaike Kramer (1986, NL) maakt sculpturen en tekeningen, waarbij ze vaak materialen gebruikt die van elkaar kunnen ‘lenen’. Door monumentale en schetsmatige beeldtalen te combineren, ontwikkelt ze constructies die niet alleen grootsheid uitstralen, maar ook twijfel en contemplatie oproepen. Maaike’s werk was in 2022 te zien bij het Drawing Centre, tijdens haar solotentoonstelling ‘The Unbalancing Act’. In het najaar van 2024 keert ze terug naar Diepenheim, ditmaal als gastcurator van de duotentoonstelling van Jesse Strikwerda en Halla Einarsdóttir. 

Locatie, data en tijden
Drawing Studio, Kuimgaarden 1, Diepenheim. Van vrijdag 19 juli om 17:00 uur t/m zondag 21 juli om 17:00 uur. 

Kosten
Voor het Masterclass Weekend gaan we uit van vier prijscategorieën. In alle categorieën zitten basismaterialen, koffie/thee en lunch inbegrepen.
De prijzen zijn inclusief btw.

 • Vol tarief (masterclass):
  € 270,-
 • Vol tarief (masterclass + 2 overnachtingen*):
  € 350,-
 • Starterstarief** (masterclass):
  € 120,-
 • Starterstarief** (masterclass + 2 overnachtingen*):
  € 200,-

* In een slaapzaal met vier bedden.

** Max. vier jaar geleden afgestudeerd.

Kijk voor financieringsmogelijkheden bijvoorbeeld naar de regeling Werktuig PPO van Platform ACCT of de Voucher Ontwikkeling van het Mondriaan Fonds. 

Aanmelden 
Gelieve de volgende documenten uiterlijk 14 juni op te sturen naar opencall@drawingcentre.nl:

 • Portfolio: Met beeldmateriaal van je werk en presentaties (max. 10 A4 en 8 MB);
 • CV: Met gegevens over je beroepspraktijk, zoals opleidingen, tentoonstellingen, prijzen en publicaties (max. 1 A4);
 • Korte motivatie: Naar wat voor impuls ben je op zoek? (max. 200 woorden).

De selectie voor deelname aan het Masterclass Weekend vindt plaats op basis van de artistieke kwaliteit van het werk en de motivatie. De aanvragen worden beoordeeld door Maaike Kramer en Noa Zuidervaart (artistiek leider Drawing Centre Diepenheim). Uiterlijk 21 juni ontvang je bericht of je tot de selectie behoort.