KUNSTLIJN OOST Metrostation Diepenheim

Een opmerkelijk beeld: een metrostation voor de deur van de Kunstvereniging. Het kunstwerk van de Rotterdamse kunstenaar Willem de Haan stond enige tijd op zes locaties van kunstinstellingen in Oost-Nederland; één van deze plekken was de Kunstvereniging in Diepenheim.

Als een figuurlijke metrolijn realiseert dit project een verbinding tussen de Kunstvereniging Diepenheim, Het Kunstgemaal in Bronkhorst, Musea Zutphen, Museum More in Gorssel, Museum No Hero in Delden en Kunstenlab in Deventer. Samen vormt dit de unieke kunstroute Kunstlijn Oost.

De plaatsing van de metrostations ontstond vanuit een oplossing die de kunstenaar vond om zijn vrienden uit Rotterdam al het moois wat Oost-Nederland te bieden heeft te presenteren. Vanaf Rotterdam was het een aardig eind reizen, dus besloot hij een zogenaamde metro aan te leggen.

Met het bijbehorende metrostelsel tussen alle deelnemende kunstinstellingen wordt de aandacht gevestigd op het rijke kunst- en cultuuraanbod van deze regio.

Het is uiteraard geen echte Metro, en gelukkig maar, want door te reizen met het ondergrondse vervoersmiddel zou je het prachtige groene, cultuurhistorische landschap missen. Dus ga er met de fiets (route) of auto (route) op uit, ontdek het culturele rijkdom van Oost-Nederland, laat je verrassen door het variërende kunstaanbod en geniet van de groene route die je naar de diverse locaties leidt.

+ brochure Kunstlijn Oost
+ metrokaart

Credits

Organisatie
Kunstlijn Oost

Fotografie
Willem de Haan e.a.

Activiteiten