KUNST OVER DE GRENZEN HEEN Opening Euregio Kunstroute

De Euregio Kunstroute tussen Diepenheim, Haaksbergen, Ahaus en Schöppingen wordt vrijdag 30 juni officieel geopend. Ook deze activiteit binnen de Euregio moet helpen om de nationale grenzen te overwinnen. Dat is uiteindelijk de doelstelling van de Euregio’s: komen tot een Verenigd Europa.

De Kunstroute is 55 kilometer lang en kan zowel per auto als fiets worden afgelegd. “Weg van het massatoerisme kunnen individualisten uit Ahaus, Diepenheim, Haaksbergen of Schöppingen een grote verscheidenheid aan buitengewone ontdekkingen doen:

oeroude kerken, grootse religieuze kunst, molens of verstilde waterburchten; maar ook hedendaagse sculpturen in gedurfde vormentaal”, zo lezen we in de brochure bij de Kunstroute, waarin alle attracties staan beschreven.

In het Stedeke, evenals in de andere deelnemende gemeente, zijn er bovendien in het kader van de route twee nieuwe objecten bijgekomen. Deze kunstuitingen zijn mede door de Euregio gefinancierd. In Diepenheim gaat het om werk van Urbain Mulkers en Arno van der Mark.

+ nieuwsbrief

Activiteiten