MASTERCLASS TEKENEN Paul van der Eerden

Voor de achtste keer organiseert Drawing Centre Diepenheim, onderdeel van Kunstvereniging Diepenheim, een Masterclass Tekenen. Ditmaal zal de Masterclass in het weekend van 5 en 6 december 2015 in Diepenheim plaats vinden onder leiding van Paul van der Eerden. In het verleden gingen Marcel van Eeden (Ch), Sheelagh Keeley (Can), Elly Strik (B), Hanna Nitsch (D), Stijn Peeters, Jans Muskee en Arno Kramer, Paul van der Eerden voor in het begeleiden van groepen professionele kunstenaars.

Vanaf 12 december 2015 stelt Paul van der Eerden tekeningen tentoon in het Drawing Centre Diepenheim. Voorafgaand aan deze solotentoonstelling zal Paul van der Eerden de begeleiding van de professionele kunstenaars gedurende het Masterclassweekend op zich nemen.

Tijdens de Masterclass wordt in eerste instantie gesproken over de tekeningen die de deelnemers meenemen, maar er is ook gelegenheid om te beginnen met nieuw werk. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het meegebrachte eigen werk van de kunstenaars gedurende het weekend uitgangspunt vormt voor de gesprekken.

De selectie van de kunstenaars vindt plaats op basis van de potentiële tekenkwaliteiten. Hierbij wordt ook gekeken naar beginnend talent.
De uiteindelijke groep van 12 geselecteerden zal een heel weekend in Diepenheim verblijven. De kosten voor het hele weekend bedraagt €250,00, dit is inclusief een overnachting en maaltijden. De deelnemende kunstenaars worden geacht zelf materiaal mee te nemen om ook ter plekke te kunnen werken.

Activiteiten