MASTERCLASS TEKENEN Stijn Peeters

Uit meer dan 30 aanmeldingen zijn 15 professionele kunstenaars geselecteerd om deel te nemen aan de masterclass tekenen van Stijn Peeters. Deze selectie is niet gebaseerd op verwantschap met het werk van Stijn Peeters die deze masterclass geeft, maar op de focus op tekenen en de autonome kwaliteit van het werk. De deelnemende kunstenaars komen uit alle leeftijdsgroepen en reizen vanuit het hele land naar Diepenheim voor deze bijzondere tweedaagse masterclass tekenen.

Kunstenaars zijn verzekerd van aandacht voor het eigen werk van de master Stijn Peeters. Tijdens het masterclass weekend zal Stijn Peeters de meegebrachte tekeningen van de deelnemende kunstenaars in groepen en individueel bespreken. Daarnaast is er ruimte voor de kunstenaars om direct aan het werk te gaan. Doel van deze masterclass is om de kunstenaar “een duwtje in de rug” te geven met betrekking tot hun eigen ontwikkeling.

De masterclasses van Drawing Centre Diepenheim behoren inmiddels tot een rijke traditie. Marcel van Eeden, Elly Strik, Shelagh Keeley en Hanna Nitsch gingen Stijn Peeters voor.

Drawing Centre Diepenheim is, naast de tekencentra in New York en Londen, het derde exclusief op professionele tekenkunst gerichte centrum. Tentoonstellingen, presentaties, masterclasses, symposia en gesprekken vinden sinds de opening vorig jaar plaats in een eigen, totaal gerenoveerd gebouw, specifiek geschikt voor het tonen van tekenkunst. Voor 2013 zijn er bovendien plannen voor educatieve projecten met en voor het onderwijs en amateurs.

Activiteiten