WORKSHOP Van collage naar animatie

Hoe maak je van een tekening of een collage een animatie? Tijdens deze unieke workshop vertelt Susanna Inglada zelf over haar werkwijze en ga jij aan de slag om van een collage een animatie te maken.

In de tentoonstelling ‘What are you looking at?’ is een animatie te zien die Susanna Inglada maakte van haar getekende collages. De workshop begint met een korte presentatie waarin Susanna (in het Engels) over haar animaties en werkwijze vertelt en ook animaties van andere kunstenaars toont. Susanna geeft vervolgens instructies voor het maken van een collage en het animeren daarvan.

Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Individueel of in kleine groepjes werk je onder begeleiding aan je eigen collage en animatie. Aan het einde van de workshop delen we de resultaten met elkaar.

Praktische informatie
De workshop is op zondagmiddag 27 februari van 14.00 – 17.00 uur en er is plek voor 14 deelnemers. De voertaal van deze workshop is Engels. Is dit voor jou een probleem? Er is voldoende (Nederlandstalige) begeleiding aanwezig om je te helpen.

Voor deze workshop heb je een smartphone nodig. Wanneer je zelf een statief(je) hebt voor je smartphone vragen we je om dit mee te nemen. Als je graag je eigen afbeeldingen wilt kiezen kun je zelf tijdschriften meenemen, op locatie zijn ook tijdschriften aanwezig.

De ticketprijs van 15 euro is inclusief materiaalkosten en een entreeticket voor het Drawing Centre.

Het Drawing Centre volgt de corona-maatregelen van de Rijksoverheid. Dit betekent dat wij tijdens de workshop deelnemers vanaf 13 jaar vragen een mondkapje te dragen, een coronatoegangsbewijs te tonen en anderhalve meter afstand te houden. De workshop vindt plaats in een goed geventileerde ruimte.

Activiteiten