Welkom bij onze community

Naast een podium voor tekenkunst is Drawing Centre Diepenheim ook een ontmoetingsplaats. Bezoekers, bewoners, kunstenaars en beschouwers treffen elkaar in steeds wisselende samenstellingen met de tekenkunst als toegankelijk en verbindend medium. Onze community vormt de basis voor deze ontmoetingen. Op deze pagina leer je een aantal belangrijke bouwstenen van ons fundament kennen. Ook informeren we je hier over aankomende community-activiteiten en houden we je op de hoogte van wat er zowel voor als achter de schermen speelt.

“Ik zet me sinds 2020 met hart en ziel in voor het Drawing Centre. Dat doe ik omdat ik voel wat de kracht van deze plek is en ik ervan overtuigd ben dat deze plek heel veel mensen kan inspireren.”

— Marlies Leupen, directeur

“Ik zie tekenen als een manier om zowel gevoelens, herinneringen en ideeën te ​verkennen, als een ​m​iddel om deze ​opvattingen met anderen te delen en uit te wisselen.

— Noa Zuidervaart, artistiek leiderUitgelichte activiteit

Terugblik Zomer in de Hof

Als kunstpodium betrekken we ook de lokale gemeenschap en moedigen we zelfexpressie aan door zoveel mogelijk mensen te laten tekenen. Voor een groep van twaalf 70-plussers organiseerden wij deze zomer het project ‘Zomer in de Hof’, een serie van zes wekelijkse bijeenkomsten onder leiding van Susanne Dolman. We waren getroffen door de onderlinge betrokkenheid tussen de deelnemers. En door hun uitspraken, zoals: “Hier word ik weer jong van!” en “Op de lagere school mochten we niks, hier mag alles!” en “Zelfs m’n man is gaan tekenen!”

“Volgens mij is er een blije groep mensen naar huis gegaan vanavond. Heel fijn.”

—Susanne Dolman, community-programmamaker


Gastenboek

Reacties uit ons gastenboek, waarin Bart Nijstad bezoekers vraagt om feedback op zijn tentoonstelling-in-wording.


“Hoi Bart,

Het ontstaan n.a.v. ‘iets kleins’, dat is meestal zo (…).
Hier bewust, met prachtige, verrassende inkijkjes 🙂

Ben benieuwd naar het eindresultaat, eind november.”

– bezoeker op 06.10.23