Welkom bij onze community

Naast een podium voor tekenkunst is Drawing Centre Diepenheim ook een ontmoetingsplaats. Bezoekers, bewoners, kunstenaars en beschouwers treffen elkaar in steeds wisselende samenstellingen met de tekenkunst als toegankelijk en verbindend medium. Onze community vormt de basis voor deze ontmoetingen. Op deze pagina leer je een aantal belangrijke bouwstenen van ons fundament kennen. Ook informeren we je hier over aankomende community-activiteiten en houden we je op de hoogte van wat er zowel voor als achter de schermen speelt.

“Ik zet me sinds 2020 met hart en ziel in voor het Drawing Centre. Dat doe ik omdat ik voel wat de kracht van deze plek is en ik ervan overtuigd ben dat deze plek heel veel mensen kan inspireren.”

— Marlies Leupen, directeur

“Ik zie tekenen als een manier om zowel gevoelens, herinneringen en ideeën te ​verkennen, als een ​m​iddel om deze ​opvattingen met anderen te delen en uit te wisselen.

— Noa Zuidervaart, artistiek leiderTerugblik opening ‘Mind Wandering Mind’

Op zaterdag 3 februari vond de feestelijke opening van ‘Mind Wandering Mind’ plaats. Met meer dan honderd enthousiaste bezoekers was het een groot succes! Voordat de officiële opening begon gaven Abul Hisham en Maike Hemmers een presentatie over de tentoonstelling aan veertig geïnteresseerde studenten van de Willem de Kooning Academie. Om 15.30 uur arriveerden ook de rest van de bezoekers en gaf gastcurator Marieke Folkers een inleiding op de tentoonstelling. Daarna was het tijd om de tentoonstelling te verkennen. De sculpturen van Maike werden versleept, de minutieus gegraveerde balken van Abul bestudeerd, en er werd druk getekend. Kortom: een geslaagde opening!