De Boomtuin van kunstenaar Jeroen Kooijmans is een sprookjesachtige tuin in de kruin van een ongeveer 250 jaar oude eik. Via een open wenteltrap langs de stam bereik je een plateau waar een tuin is aangelegd vol varens en mossen. Een klein paadje leidt naar een bankje waar je kunt zitten en tussen de bladeren van de boom door van het uitzicht kunt genieten. De boom staat op het land van boer Sipma die vroeger als jongetje zelf veel in deze boom geklommen heeft.

Met het ontwerp realiseerde Kooijmans iets dat past in de Nederlandse traditie: hij maakte er land bij, maar dan in de lucht. In de landschappelijke omgeving voegt hij bovendien iets stedelijks toe, een vorm van hoogbouw. De constructie in de monumentale boom is dusdanig dat er geen schade wordt toebracht aan de boom.

Locatie:
De Boomtuin (2013) ligt aan het fiets- en wandelpad tussen de Deventerdijk en Goordijk in Diepenheim.
Kom je met de auto? Parkeer op de parkeerplaats aan de Deventerdijk en je wandelt er in twee minuten naartoe.

Podcast:
In de podcast ‘Voor je voeten’ gaat Luuk Heezen in gesprek met enkele kunstenaars achter de Tuinen van Drawing Centre Diepenheim. Luister hier naar het gesprek met Jeroen Kooijmans over zijn visie op kunst, tuinen en het landschap.