Diepenheim is een plek waar je moeite voor moet doen om er te komen, maar als je er bent dan lijkt de tijd even stil te staan, is er eindelijk tijd om echt te kijken, om met elkaar in gesprek te gaan en samen van de kunst en de natuur te genieten.

Het imposante gebouw waarin het Drawing Centre huist werd ontworpen door architect Harrie ten Dam. Naast architect was Ten Dam ook een van de oprichters van de Kunstvereniging, de voorloper van het huidige Drawing Centre.

In Diepenheim zijn kunst en cultuur opvallend aanwezig. Je vindt hier behalve het Drawing Centre ateliers, binnen- en buitenpodia, galeries en een werkplaats. De pittoreske uitstraling van Diepenheim heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Het kleine stadje te midden van kastelen, landgoederen en groene weilanden wordt in de volksmond liefkozend ‘Stedeke’ genoemd.

Het prachtige coulisselandschap rondom Diepenheim nodigt uit tot een verkenning. Tussen de weilanden, houtwallen en hagen vind je zes kastelen en hun landgoederen. Vlak langs het Drawing Centre stroomt de Regge, in de tuinen van herman de vries nog een smal beekje, wat verder een echte rivier wordt. Ontdek het mooie buitengebied al wandelend of met de fiets.