Archief

GROEPSTENTOONSTELLING

Album amicorum

Groepstentoonstelling ter ere van Arno Kramer

De tentoonstelling van Robbie Cornelissen ‘The Life of Lines’ was de laatste tentoonstelling die curator Arno Kramer organiseerde voor Drawing Centre Diepenheim. Hij droeg na deze tentoonstelling het stokje over aan zijn opvolgster Nanette Kraaikamp. Kunstvereniging Diepenheim en Drawing Centre Diepenheim zijn Arno Kramer zeer erkentelijk voor zijn inzet in Diepenheim. Mede door hem staat tekenen weer op de kaart in Nederland.

Tijdens de Artist Talk met Robbie Cornelissen en Bets Hölscher werd Arno Kramer verrast met een surprise-afscheidstentoonstelling. Alle kunstenaars waar Arno in de afgelopen jaren mee heeft gewerkt in Diepenheim

waren vooraf in het geheim door de Kunstvereniging benaderd met de vraag of ze een tekening/werk op vierkant formaat wilden maken voor een ‘album amoricum’ voor Arno.

In het Ottenhuis werd met de vele tientallen ingezonden werken een tentoonstelling ingericht.

Na afoop van de Artist Talk met Robbie Cornelissen en Bets Hölscher werd Arno meegenomen naar deze geheime expositie. Met de grote groep aanwezigen werd er nog lang geborreld en gepraat. De werken bleven nog een week tentoongesteld en zijn toen door Arno in een mooi vormgegeven cassette mee naar huis genomen.

Credits

Curatie
Kunstvereniging Diepenheim

Fotografie
Rob Baas