Archief

GROEPSTENTOONSTELLING

ÈposPress Prijs

Ben Kruisdijk • Heidi Linck • Femmy Otten • Rik Smits (winnaar) • Justin Wijers

De ÈposPress Tekeningen Prijs is een nieuw initiatief van uitgeverij/drukkerij ÈposPress Zwolle in samenwerking met Drawing Centre Diepenheim en bestaat uit twee prijzen: één voor jong tekentalent (tot 35 jaar) en één voor een kunstenaar (vanaf 45 jaar), die zijn/haar talent door de jaren heen als het ware onzichtbaar heeft bewezen. Beide prijzen worden eens in de twee jaar uitgereikt en bestaan uit een tentoonstelling in Drawing Centre Diepenheim en een publicatie. De overzichtstentoonstelling in Drawing Centre Diepenheim laat werk zien van alle genomineerden voor de ÈposPress Tekeningen Prijs 2012 voor jong talent: Ben Kruisdijk (1981), Heidi Linck (1978), Femmy Otten (1981), Rik Smits (1982) en Justin Wijers (1981).

Tijdens de opening wordt bekendgemaakt wie van deze genomineerden de winnaar is van de ÈposPress Tekeningen Prijs. Ook wordt bekendgemaakt welke kunstenaar in 2013 in het Drawing Centre Diepenheim exposeert als winnaar van de ÈposPress Tekeningen Prijs voor gevestigde kunstenaars: Hans de Wit.

De jury bestaat uit Roos van Put (hoofdredacteur Kunstbeeld), Corry van der Veen (curator SNS Reaal en Aegon kunstcollectie), Ludo van Halem (conservator hedendaagse kunst Rijksmuseum Amsterdam), Diana Wind (directeur Stedelijk Museum Schiedam) en Arno Kramer (kunstenaar en curator Drawing Centre Diepenheim).

+ uitnodiging
+ persbericht
+ informatie ÈposPress Prijs
+ zaaltekst
+ prijslijst
+ persbericht genomineerden
+ persbericht winnaar
+ uitnodiging presentatie Elfde Tekeningencahier

opening

Credits

Fotografie
Rik Klein Gotink