Archief

KARIN
PEULEN

How can I be sure in a world that's constantly changing

Een tentoonstelling in de vorm van een veiling

Kijkdagen:
Zaterdag 20 december 1997 t/m woensdag 4 februari 1998

De te veilen werken zijn tijdens de kijkdagen tentoongesteld en kunnen van een afstand worden bekeken, met behulp van een verrekijker.

Alle te veilen werken zijn genummerd en opgenomen in een catalogus, voorzien van een korte beschrijving of een foto. Een lijst met richtprijzen is bijgevoegd. Tijdens de kijkdagen kan op de werken worden geboden. Na elk uitgebracht bod worden de prijzen op de lijst aangepast, zodat steeds slechts het nieuwe bedrag bekend is.

Na afloop geldt het hoogst uitgebrachte bod.

Prijs veilingcatalogus en verrekijker: f 10,00

Omdat de objecten tot aan het moment van verkoop persoonlijk bezit blijven, worden ze op enige afstand gehouden van het publiek. Ze kunnen niet dicht

benaderd worden, laat staan aangeraakt. Het verlangen van het publiek naar de werken wordt opgewekt door de mogelijkheid ze te bezitten. Tegelijkertijd wordt dit verlangen op de proef gesteld door de letterlijke, vooralsnog onoverbrugbare afstand tot de werken, die hun aantrekkelijkheid wellicht nog verhoogt.

Onder de tentoongestelde objecten bevinden zich zowel professionele werken als persoonlijke bezittingen, zowel ‘producten’ als ‘memorabilia’. Tentoonstelling en catalogus zijn hierdoor in hoge mate autobiografisch. Het persoonlijke en het professionele zijn inwisselbaar, de grens tussen kunst en leven vervaagt. Er wordt ook een werk ‘in situ’ gemaakt, dat echter niet getoond wordt. Het is slechts aanwezig in de vorm van een foto op de plek waar het voor bedacht is. Het verlangen van de kunstenaar om een werk voor een bepaalde plek te maken, blijft strikt persoonlijk. De nieuwsgierigheid van het publiek wordt gewekt door de foto, maar deze nieuwsgierigheid blijft onbevredigd.

+ bulletin recto / verso
+ uitnodiging
+ infoblad
+ boekje kijkdagen
+ intekenlijst
+ uitnodiging lezing

Credits

Fotografie
Ruben Keestra e.a.