Archief

HERMAN
DE
VRIES

i am

Diepenheim eert
herman de vries
eert Diepenheim

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van herman de vries presenteert Kunstvereniging Diepenheim een tentoonstelling die de vitaliteit van deze kunstenaar onder de aandacht brengt.

i am werd door Cees de Boer in samenspraak met de kunstenaar samengesteld. Met bescheiden toevoegingen verleent de vries een stem aan de natuur; zijn uitgangspunt is het besef dat natuur, in al haar aspecten, kunst is.
Dankzij de unieke medewerking van landgoedeigenaren is de verscheidenheid aan locaties groot. Zo ontstaat voor het publiek een tocht door zowel de natuur als de cultuur van het landschap rond Diepenheim.

Behalve een hommage aan herman de vries is de Diepenheimse presentatie ook het symbolische startsein voor de aanleg van De

Tuinen van Diepenheim: een combinatie van kunst, cultuurhistorie en natuurbeleving. Voor dit project heeft herman de vries drie nieuwe tuinen ontworpen: een vlindertuin, een wintertuin en een seringentuin.

i am is te bezichtigen op de landgoederen:
Huis te Diepenheim, Het Nijenhuis, Westerflier, Het Weldam, Het Wegdam en Twickel, evenals in twee buitenlocaties van Kunstvereniging Diepenheim (Het Ottenhuis en de Maalderij).

Bij de presentatie in Diepenheim verschijnt een publicatie (tevens routebeschrijving) en wordt bovendien een exclusieve editie uitgegeven: de tekst ‘see hear the bubbles / homage to james lee byars’ in goud op eikenhout van Houtzagerij Twickel, oplage 36 stuks.

+ uitnodiging
+ wandel- en fietsroutes
+ Waar de Regge rijkelijk vloeit
+ publicatie

Behalve in Diepenheim wordt ook in Enschede aandacht besteed aan de 80e verjaardag van het werk van herman de vries. In Rijksmuseum Twenthe is van 9 sep 2011 t/m 8 jan 2012 de tentoonstelling to be / herman de vries / verzamelingen te zien, mede in het kader van het festival Grenswerk. In samenwerking met hotel-restaurant Carelshaven in Delden bieden Rijksmuseum Twenthe en Kunstvereniging Diepenheim twee aantrekkelijke arrangementen om de verjaardag van deze spraakmakende natuurkunstenaar mee te vieren in het mooie Twente.

Credits

Samenstelling
herman de vries, Cees de Boer

Vormgeving publicatie
Sepp Bader

Fotografie
Rik Klein Gotink
Agnes Booijink
Gert Elzinga