Archief

 

IAMA1

Jord den Hollander • Hans van Houwelingen • Xue Mu (Ch) • Giny Vos • Zoro Feigl • Peter de Cupere (B) • Loreta Visic (B)

IAMA1 is de laatste manifestatie van het A1-project. De organisatie – Kunstvereniging Diepenheim, AkkuH (Hengelo) en het Kunstenlab (Deventer) – verstrekte de afgelopen jaren driemaal een onderzoeksopdracht aan een kunstenaar of kunstenaarscollectief. De resultaten vormen de basis voor de kunstmanifestatie. De afgelopen jaren is er voor de volgende invalshoeken gekozen:

– De snelweg als eigen wereld/streek: hoe gebruiken mensen de snelweg?

– Hoe heeft de aanleg van de A1 de historische landschappen en sociale structuren doorsneden? Wat is het effect op de regio’s?

– Wat is de identiteit van deze snelweg?

Deze laatste vraag werd in het voorjaar van 2008 gesteld aan kunstenaar, architect en filmmaker Jord den Hollander. Hij presenteerde de resultaten in november 2008. Uitgaand

van de kwaliteiten van de A1-Zone deed hij een voorzet voor een echte branding-campagne onder de noemer IAMA1.

Beeldend kunstenaars Jord den Hollander neemt zelf ook deel aan de komende manifestatie met een speciale film. Voor de invulling van de manifestatie is aan iedere gerenommeerde kunstenaar een jonge startende kunstenaar gekoppeld.

Kunstwerken:
Hans van Houwelingen, A1 gebodsbord / verbodsbord / genotsbord
Giny Vos, New Face
Peter de Cupere, Scentedo2
Loreta Visic, Residence A1
Zoro Feigl, Mirage
Mu Xue, A Floating Highway
Jord den Hollander, IAMA1 mockumentary 

Het A1-project werd op 3 november 2009 afgesloten met een slotdebat in het gemeentehuis van Hengelo.

+ toelichting

Zoro Feigl, Mirage

Credits