Archief

RONNY
DELRUE

J’essaye de me reconstruire

Ronny Delrue denkt zoals hij tekent en tekent zoals hij denkt. Hij doet als het ware een poging om zichzelf en zijn wereldbeeld te reconstrueren in een beeldende vorm op het papier. Talloze schetsen, notities, krabbels, schilderingen, obsessief uitgewerkte tekeningen en betekende of bewerkte foto’s vormen een onophoudelijke stroom van gedachten waarin Delrue reflectie biedt op zowel persoonlijke ervaringen als actuele maatschappelijke thema’s.

De tentoonstelling ‘J’essaye de me reconstruire’ laat naast enkele thematische tekeningenseries tientallen dagboeknotities zien en geeft zo een bijzondere blik in de geest van de kunstenaar. Het zijn tekeningen waarin bewustzijnstoestanden als herinneren en

verbeelden en de spanning tussen ratio en gevoel, controle en verlies daarvan, een grote rol spelen.

Juist door tijdens het tekenen kortstondige momenten van controleverlies bewust in te zetten, ontstaan verrassende nieuwe resultaten en vaak het beste werk. Het controleren van het ongecontroleerde in de tekening fascineert Delrue zodanig dat hij er een promotieonderzoek naar verrichtte wat leidde tot een doctoraat in de kunsten.

De solotentoonstelling ‘J’essaye de me reconstruire’ is tevens onderdeel van het langdurige onderzoeksproject ‘Drawing is Thinking, Thinking is Moving’ van LUCA School of Arts Faculteit Kunsten KU Leuven met als onderzoekspartners CIAP Hasselt, S.M.A.K. Gent en Drawing Centre Diepenheim.


+ perbericht / press release
+ infoblad met plattegrond
+ information (English)
+ persbericht presentatie publicatie en kunstenaarsgesprek

opening

Credits

Curator
Nanette Kraaikamp

Fotografie
Rik Klein Gotink