Archief

JERÔME
ZONDER

La Jeunne Fille et la Mort

De Franse kunstenaar Jérôme Zonder (1974) is een rijzende ster in Frankrijk. Zonder maakt het ons als kijker vanuit een bepaald standpunt niet altijd makkelijk, zijn werk is figuratief en goed te volgen maar inhoudelijk is het heftig. We worden meegesleept in een wereld van seksuele slavernij, geweld, geïntegreerd in geschiedenis, en dat alles vermeend gezien door de ogen van een kind. Het zijn deels macabere tekeningen met ongewone personages. Rode draad in zijn werk is de verhouding tussen kind en volwassenen, en leven versus de dood.

Hij etaleert in alles zijn enorme virtuositeit. Zijn werk verraadt sporen van strips, cartoons, klassieke tekentechnieken, precisie en realiteit.

Jérôme Zonder gaat niets uit de weg. Wat in hem opkomt en wat hij relevant vindt voor de betekenis in een tekening, tekent hij met veel passie. Paradox is dat hij kans ziet om met soms schokkende beelden, macabere taferelen, toch ook weer schoonheid en humor te laten zien.

Jérôme Zonder zal in één van de zalen van Drawing Centre Diepenheim een grote tekeningeninstallatie ter plekke maken.

Bij de tentoonstelling verscheen het Veertiende Tekeningencahier, waarin tevens een terugblik op Drawing Centre Diepenheim 2014-2016.

+ uitnodiging & programma / digitaal
+ persbericht
+ infoblad
+ information in English

Credits

Curatoren
Nanette Kraaikamp
Arno Kramer

Fotografie
Rik Klein Gotink