Archief

DUBBELTENTOONSTELLING

Nabeelden & No reason to get excited !!!

Renie Spoelstra • Hans Lemmen

Met een dubbeltentoonstelling van twee uitgesproken tekenaars neemt het reguliere programma van Drawing Centre Diepenheim, na de succesvolle opening van dit eerste centrum voor hedendaagse tekenkunst in Nederland, een aanvang. Renie Spoelstra en Hans Lemmen transformeren de beide presentatieruimtes in het Drawing Centre tot twee verschillende werelden.

Nabeelden

Renie Spoelstra (1974, Drachten) neemt in haar enorme houtskooltekeningen fragmenten uit de ons omringende wereld als uitgangspunt. Door haar intensieve manier van tekenen in diep doorwerkt zwart geeft zij haar werk een mysterieuze draai. Een rand van een bosschage wordt zo donker getekend dat het bijna spookachtig oogt. Mede door de grote formaten lijk je als beschouwer geheel te kunnen verdwijnen in haar wereld.

No reason to get excited !!!

Het werk van Hans Lemmen (1959, Venlo) is als een visueel dagboek. Zijn geladen tekeningen zijn absurde, bizarre authentieke werelden waarin hij mens, dier, landschap en elementen als huizen en boten visueel met elkaar laat botsen tot een oorspronkelijk en vervreemdend beeld ontstaat. Ook in zijn werk zit een mysterieuze onderlaag die zich niet direct laat duiden. De tekeningen van Hans Lemmen zijn kleiner van formaat, maar niet minder monumentaal van karakter.

Credits

Curator
Arno Kramer

Mede mogelijk gemaakt door
Ter Steege Bouw, Rijssen

Fotografie
Rik Klein Gotink