Archief

SEBASTIAN
GRÄVE

NIET Mooi !

Genomineerde AanZet! 2008 kunstprijs voor startend talent in Gelderland en Overijssel

Op zaterdag 10 mei 2008 vindt de opening plaats van de tentoonstelling NIET Mooi ! van Sebastian Gräve in de Kunstvereniging Diepenheim. De bezoeker die van bovenaf de tentoonstellingsruimte overziet, kijkt neer op een rood pannendak dat met een ketting is bevestigd aan het plafond. De verlengde dakgoten liggen op de vloer. Een flexibele buis ‘springt’ op het podium. De muurschildering achter het dak suggereert een heen en weer gaande beweging.

Het werk van Sebastian Gräve gaat over richtingen en over licht en donker. Tot voor kort stond er in de tuin van de Kunstvereniging Diepenheim een uitkijktoren. In een weiland op loopafstand van de Kunstvereniging Diepenheim is dezelfde toren omgedraaid en ingegraven in de bodem. In plaats van naar boven gericht, verdwijnt de toren hier in de donkere aarde. De bloemen daarentegen komen juist uit de aarde voort; zij keren zich naar het licht.

De tentoonstelling opent met een performance in een weiland aan de Borculoseweg. In het weiland staat een staketsel van houten palen en een ladder die nergens naartoe lijkt te gaan. In het gras bevindt zich een bloembed in de vorm van een ‘H’ met een cirkel eromheen. En dan klinkt in de verte het geluid van een aanvliegende helikopter…

Sebastian Gräve is een van de genomineerden voor AanZet! 2008 kunstprijs voor startend talent in Gelderland en Overijssel. De tentoonstellingen van de drie andere genomineerden Danitsja van Dijk, Kim Habers en Larissa van Zanen zijn respectievelijk te zien in Kunstenlab (Deventer), CBK Gelderland (Arnhem) en Kunstcentrum Hengelo. De kunstenaars zijn afgestudeerd aan één van de ArtEZ academies. De kunstenaar met de meest veelbelovende tentoonstelling wint de geldprijs van € 4.000,-. Saxion Hogescholen verstrekt een van de genomineerden een kunstopdracht voor de eigen collectie.

+ uitnodiging
+ persbericht

+ uitnodiging prijsuitreiking
+ persbericht winnaar
+ juryrapport
+ publicatie (binnenwerk)

jurybezoek en opening

jurybezoeken Larissa van Zanen, Kim Habers en Danitsja van Dijk

prijsuitreiking

Kim Habers bij Stichting outLINE in Amsterdam, 28 juni tm 27 juli 2008

Credits

Fotografie
Henk Kamperman
Ton Besling