Archief

GROEPSTENTOONSTELLING

Onschuld

Special guests: Elke Baggen en Mariëlle Videler. Verder met: Monica Aerden, Pedro Bakker, Jan Dietvorst (m.m.v. Roy Villevoye), Eiko Ishizawa, Renate Jacobs, Cuny Janssen, Chiaki Kamikawa, Friso Keuris, Wouter Klein Velderman, Charl Landvreugd, Marcel Reijerman, Fred Velders, Riëtte Wanders, Robbert Weide

Diepenheim kan makkelijk worden gezien als het ultieme onschuldige landschap. Het relatief onaangeroerde landschap appelleert aan de omgeving van zuivere onbedorvenheid. De tentoonstelling Onschuld is daarom opgebouwd uit een ritme waarbij het menselijk handelen met betrekking tot schuld en onschuld wordt afgewisseld door het landschap als neutraliserend punt. De natuur absorbeert ons menselijk handelen, maakt het tot onderdeel van de kosmos, en relativeert uiteindelijk alles tot de oneindigheid van de seizoenen.

In de groepstentoonstelling zullen verschillende werken worden getoond die de vraag naar de onschuld van de mens in zich dragen, of afvragen hoe de natuur zich verhoudt tot de menselijke gedragingen.

De tentoonstelling vindt plaats in het hoofdgebouw van de Kunstvereniging en het Drawing Centre, ook zijn er werken te zien in enkele omliggende gebouwen.

+ uitnodiging
+ zaaltekst Grotestraat
+ zaaltekst Kuimgaarden
+ brochure

+ persbericht wandeling Pieke Werner

Credits

Curatoren
Hanne Hagenaars
Heske ten Cate

Fotografie
Rik Klein Gotink