Archief

GROEPSTENTOONSTELLING

Opening lithowerkplaats

13 oktober 2016: opening van de lithowerkplaats (heden Basement Press Diepenheim) in de kelder van Werkplaats Diepenheim

Een nieuwe attractie in ons stadje van kunst en cultuur is de lithowerkplaats. Een werkplaats voor studenten aan kunstacademies, voor kunstenaars en iedereen die meer van deze prachtige techniekwil leren. Naast cursussen en masterclasses kunnen ook drukopdrachten uitgevoerd worden. De Heerlijckheid Diepenheim en Kunstvereniging Diepenheim nodigen iedereen uit voor de officiële opening die zal worden verricht door Jeroen Busscher (cultuuraanjager, docent, auteur).

Rondom de opening wordt een kleine tentoonstelling georganiseerd met litho’s uitgegeven door Kunstvereniging Diepenheim (Carlijn Mens, Thijs Zweers), litho’s van Jakob Kruijff (1917-2001), uitgaven van Archaeopteryx (Arno Kramer, Sandra Kruisbrink, Ronald Noorman, Rinke Nijburg) en werk van de Printshop (Otto Hetterscheid, Jan Cremer). De tentoonstelling is te zien tijdens het evenement Kunstmoment Diepenheim van 13 t/m 23 oktober. Op deze dagen kan men ook een kijkje nemen in de lithowerkplaats waar kunstenaars onder begeleiding van Aad Hekker bezig zijn met het maken van lithografieën.

opening

Credits

Lithowerkplaats Diepenheim wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Jakob Kruijff
Stichting Archaeopteryx Actuele Grafiek
Piet Clement

Video
RTV Oost

Fotografie
Wim op den Dries