Archief

THE
LUNATICS

Reis door de verbeelding

Theatergroep The Lunatics maakt spectaculair, fysiek theater op niet alledaagse locaties. Op het strand, in de duinen, aan de oever van een rivier, een parkeerplaats middenin de stad. een leegstaande fabriek: plaatsen die The Lunatics weet om te toveren tot een droomwereld, waarin je als toeschouwer je eigen avontuur kunt beleven. The Lunatics spreekt met verrassende, hilarische en ontroerende beelden in haar voorstellingen. Het gesproken woord speelt geen rol, humor des te meer. Zo weet The Lunatics een groot en breed publiek te bereiken. Nu al bijna 10 jaar lang!

Expositie
Vooruitlopend op het 2e lustrum exposeert The Lunatics het werk van de afgelopen 9½ jaar in de Kunstvereniging te Diepenheim. Veel elementen uit de beeldende theatervoorstellingen kunnen niet alleen worden bekeken maar ook worden gevoeld en ervaren. Diverse locaties in Diepenheim worden het podium voor de bizarre objecten die het

werk van The Lunatics zo kenmerken. De gehele tentoonstelling biedt u zo een kijkje in de keuken van dit bijzondere gezelschap dat furore maakt over de hele wereld.

Wandermen
Ruim een maand voordat de deuren van de expositieruimte opengaan zijn The Lunatics in Diepenheim aan het werk met de nieuwste straattheatervoorstelling ‘Wandermen’. Dit wordt een flexibele voorstelling waarin de ronddolende mens centraal zal staan.
Tijdens de opening van de tentoonstelling presenteren de ‘wandermen’ zich voor het eerst. Daarnaast wordt de eerste van tien stellingen onthuld door het speciaal samengestelde Forum. Gedurende tien opeenvolgende weken worden diverse stellingen over ‘Kunst in de Openbare Ruimte’ aan de deur van het Kunstgebouw ‘genageld’. Op de website van The Lunatics kan vervolgens publiekelijk worden gediscussieerd over dit thema.

+ uitnodiging
+ flyer
+ verhaal
+ brief scholenproject

Credits

Opening
Chriet Titulaer