Archief

INGA
KRÜGER

script for coach

Genomineerde voor AanZet! 2013 – en latere winnaar – Inga Krüger verbleef in de periode april/mei 2013 als artist-in-residence in Diepenheim. Op 16 juni, tijdens een busrit langs de exposities van de andere genomineerden, verraste ze de jury met een ontregelende bustocht op Lijn 95, tussen Goor en Borculo. Bij de diverse bushaltes had zij afbeeldingen geplaatst die de historie van de plek en de omgeving in een nieuw perspectief plaatsen. Op 27 oktober, tijdens Kunstmoment Diepenheim, organiseerde Inga Krüger opnieuw een bustour.

AanZet! is één van de weinige kunstprijzen in ons land voor beginnende kunstenaars die naast een geldbedrag ook een werkperiode én een solotentoonstelling aanbiedt. Een pittige uitdaging en een goede opstap naar een carrière als beeldend kunstenaar.

Kunstopdracht
Daarnaast wordt één van de genomineerden door Saxion (hogescholen) uitgenodigd om in opdracht een kunstwerk voor de collectie van Saxion te maken.

Organisatie AanZet!
AanZet! werd sinds 2005 georganiseerd binnen het samenwerkingsverband AkkuH (Aktuele Kunst Hengelo), Kunstvereniging Diepenheim, Kunstenlab en Centrum Beeldende Kunst Gelderland.

Kunstvereniging Diepenheim organiseert AanZet! 2013.

AanZet! is een samenwerkingsproject van Kunstvereniging Diepenheim, Galerie Münsterland, Künstlerdorf Schöppingen, Museum de Fundatie, Museum Henriette Polak, Rijksmuseum Twenthe, Concordia Film / Theater / Expositie, Cultuurwerkplaats R10 en Kunsthalle Münster.

De zes kandidaten die zijn genomineerd voor de shortlist van AanZet zijn:

Inga Krüger
Rudolf Romero
Maarten Van Roy
Lisa Sebestikova
I-Min Tsao
Elejan van der Velde

Zij krijgen twee maanden lang een werkplek aangeboden bij een gerenommeerde kunstinstelling in Nederland, om daar te werken aan een solo-expositie. Deze solo zal ook bij de desbetreffende instelling te zien zijn.

De Longlist tentoonstelling AanZet! 2013 vond plaats in de bovenzaal van Concordia Enschede met Lisa Šebestiková, Inga Krüger, Maarten Van Roy, I-Min Tsao, Elejan van der Velde, Rudolf Romero, Michiel Huige, Ralph de Jongh, Ira Schulte, Stephanie Gudra, René Haustein en Dino Steinhof.

De publieksprijs, toegekend door lezers van Tubantia, en de Saxion-kunstopdracht gingen naar Lisa Sebestikova.

Zie ook de extra AanZet!-tentoonstelling.

+ uitnodiging prijsuitreiking

+ uitnodiging opening Enschede

Film over AanZet! 2013, met Lisa Sebestikova, Maarten van Roy, Inga Krüger en Elejan van der Velde

Concordia Enschede

Credits

Mede mogelijk gemaakt door
Provincie Overijssel
Interreg
Euregio
Gemeente Enschede
Saxion

Video
Nienke Eijsink

Fotografie
Agnes Booijink