Archief

 

Signs at Large

Paul van Dijk • Dick Donker • Maryan Geluk • Arno Kramer • Ton Slits • Roland Sohier

De Kunstvereniging brengt jaarlijks vier tentoonstellingen van beeldhouwers en daarnaast, als de ruimte in het programma het toelaat, andere tentoonstellingen waarin het driedimensionale een rol speelt.

Signs at Large stelt het driedimensionale in relatie tot de tekening aan de orde. De deelnemende kunstenaars zien mogelijkheden om hun in de autonome tekening ontwikkelde ideeën, op een eigenzinnige manier uit te werken naar de ruimte.

Bij Dick donker worden aan een wandvullend werk in de ruimte hangende panelen toegevoegd. Bovendien speelt geluid in de installatie van Donker een rol.

Paul van Dijk lijkt het minst gebonden aan de pure tekening. Hij installeert een aantal keramische vormen in de tentoonstellingsruimte. Het dunne porselein is vaasvormig en uiterst kwetsbaar.

Maryan Geluks werk legt een relatie met plattegronden van kathedralen. Op de vloer zijn in een streng ritme betekende en beplakte houten regels gelegd.

Vanuit de grote tekening die Arno Kramer maakt komen letterlijk driedimensionale elementen. Zijn bronzen en koperen toevoegingen hangen als organen voor het papier.

Ton Slits stelt met kartonnen elementen een groots werk aan de wand samen. Afhankelijk van de ruimte krijgt het werk zijn definitieve vorm.

Speciaal voor de tentoonstellingsruimte in de Kunstvereniging maakte Roland Sohier een nieuw werk, dat van het plafond tot aan de grond reikt. Zijn meterslange tekening is het meest platte werk van deze tentoonstelling.

Signs at Large, samengesteld door Jurrie Poot en galeriehoudster Nanky de Vreeze, werd voor het eerst gepresenteerd als centrale tentoonstelling op de 17de Stockholm Art Fair, waar Nederland dit jaar gastland was. Daarna was de tentoonstelling dit voorjaar te zien in De Zaayer in Amsterdam.

+ infoblad
+ plattegronden zaal
+ Maaltijd voor Balder

Credits

Curatoren
Jurrie Poot
Nanky de Vreeze

Ontwerp omslag
Hans van de Kooi CG Ontwerpers

Fotografie
Jan Teger