Nu te zien

 

the sketch, its realisation & her lovers

Elk kunstwerk doorloopt drie fasen: het idee, de uitvoering en het onderhoud. De tentoonstelling the sketch, its realisation & her lovers richt zich precies hierop. In een groepstentoonstelling met twaalf kunstenaars onderzoekt gastcurator Caz Egelie de schets als een beginpunt van iets dat gevolgen zal hebben die zich uitstrekken tot in een onbekende toekomst.  

Drawing Centre Diepenheim is een kunstpodium zonder traditionele collectie. Wel bezitten wij een aantal tuinen-als-kunstwerken in Diepenheim, allemaal ontworpen door kunstenaars die in het verleden door de (destijds) Kunstvereniging zijn uitgenodigd. Met deze tuinen, en het gebouw zelf, komt de vraag hoe er omgegaan dient te worden met dit erfgoed – eens een concept, voorgesteld door een kunstenaar, daarna gerealiseerd door degene die verantwoordelijk is voor de productie van het werk, en vervolgens verzorgd door hen die zich om wat voor reden dan ook verbonden voelen met het behoud van het werk. Want juist in dit proces ontstaat er een zekere afstand; wat als de door de kunstenaar geschetste ideeën niet standhouden in de fysieke werkelijkheid? Hoe ziet het onderhoud en de verantwoordelijkheid voor een kunstwerk eruit? Hoe draag je zorg voor iets dat door iemand anders tot stand is gebracht?

Deelnemende kunstenaars

Smári Róbertsson
Eloy Cruz del Prado
Maya Berkhof
Nina Glockner
Hannah Konings
Tao G. Vrhovec Sambolec

G.C. Heemskerk
Eleni Kamma
Bart Lunenburg
Hee Sub Han
Martina Laruffa
Tenant of Culture

Deze tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Caz Egelie.

Beluister hier de podcast ‘Contouren’, waarin Caz met artistiek leider Noa Zuidervaart in gesprek gaat over de totstandkoming van de tentoonstelling.

Credits

Fotografie
Jeffrey van Houten

Gastcurator
Caz Egelie

Grafisch ontwerp
Sinds1416