​

Archief

NIK
CHRISTENSEN

The Wake, The Watch, The Walk

Het werk van Christensen toont enigmatische, zwart-witte werelden waarin de natuur en de menselijke aanwezigheid daarin, een terugkerend thema is. Op het grote formaat papier neemt deze natuur veelal sublieme vormen aan, als overweldigende, ondoordringbare jungle of de duistere dieptes van spelonken. Door zijn virtuoze techniek weet Christensen met sumi-inkt deze visueel complexe tekeningen te construeren, waar hij realiteit en fictie, abstractie en figuratie op een uitgebalanceerde en tegelijkertijd zinderende manier samenbrengt. Het

ritme van de grove kwaststreken, de eindeloze variaties aan grijstinten en de meerduidige beeldtaal transformeren daarin tot haast caleidoscopische taferelen waarin het als toeschouwer buitengewoon dwalen is.

Speciaal voor de tentoonstelling The Wake, The Watch, The Walk maakte Christensen nieuwe tekeningen, die tezamen met ander recent werk  worden getoond. Monumentale monochrome werken vullen beide zalen en laten zo een overzicht van de huidige ontwikkelingen in Christensen’s artistieke praktijk zien.

+ uitnodiging flyer / programma
+ persbericht / press release
+ infoblad

Credits

Curator
Nanette Kraaikamp

Fotografie
Rik Klein Gotink