Archief

JONAS
OHLSSON

Under the Treshold of Consiousness

Jonas Ohlsson staat bekend om zijn radicale kunst. Kunst met een anarchistisch punktintje. Hij gebruikt kunst en muziek als middel om het leven te vieren, maar ook om hierover belangrijke vragen te stellen.

Het maken of bekijken van kunst is voor hem dan ook geen doel op zich, maar een middel om zichzelf te blijven ontwikkelen. In zijn veelal kleurrijke en soms confronterende werken zoekt hij de grenzen op en doorbreekt culturele barrières als wezenlijk onderdeel van zijn eigen ontwikkeling. In Diepenheim viert hij zijn kunstenaarschap met oude en nieuwe werken. ‘Jeans Abstractions’ is een nieuwe installatie van jeans en hout: ‘Ik draag nooit spijkerbroeken omdat het te gemakzuchtig en te praktisch is, maar het getuigt ook van mijn innerlijke verzet tegen normaal zijn’.

‘Eeuwig Kind Vernedert Dood’ is een oudere installatie waarin hij reageerde op het overlijden van zijn ouders en de dood in het algemeen. Daarna werd zijn

kunst persoonlijker en minder ‘Happy go Lucky’. Zijn kunst oogt nog steeds best vrolijk, maar onder de oppervlakte is er ook een serieuze verkenning van menselijkheid.

Ohlsson werkt het liefst ’s nachts zodat hij ongestoord in een soort roes kan komen en zijn gedachten en ervaringen op een directe en intuïtieve wijze op papier kan vertalen. Zo zal hij ook in Diepenheim in het duister van de nacht tekeningen maken direct op de muur.

Tijdens de opening doet Blodfet & DJ Lonely een van zijn ‘Electro-Lectures’, een psychedelische mix van beats, muziek, spoken word, stand-upcomedy, verhalen vertellen en geluidseffecten.

+ uitnodiging
+ zaaltekst
+ oproep Open Atelier

opening

Credits

Fotografie
Rik Klein Gotink