Archief

GERBRAND
BURGER

Unhide All

Kunstvereniging Diepenheim presenteert met trots de eerste solotentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Gerbrand Burger: Unhide All.

De titel is ontleend aan digitale schetsprogramma’s waarin het commando “unhide all” de structuren en constructies achter digitale simulaties ineens zichtbaar maakt. Digitale programma’s, de manipuleerbaarheid van het oppervlak en de kunstmatigheid van objecten zijn enkele van de vele inspiratiebronnen van de kunstenaar. De wisselwerking tussen schijn en zijn, tussen gezichtsbedrog en tastbare werkelijkheid zijn ook terug te vinden in

zijn ruimtelijke assemblages. Ter gelegenheid van de tentoonstelling dient de karakteristieke architectuur van de Kunstvereniging tevens als inspiratiebron. Met twee monumentale ingrepen zet Burger het gebouw volledig naar zijn hand en biedt hij de bezoeker onverwachte gezichtspunten. Onderdeel van deze totaalinstallatie is een aantal sculpturen en prenten die speciaal voor deze tentoonstelling vervaardigd zijn.

Unhide All nodigt het publiek uit zich onder te dompelen in het werk van Burger en de rijkdom van zijn speelse en verleidelijke werk te ontdekken.

+ uitnodiging / poster opening
+ opening Brenda Tempelaar
+ zaaltekst
+ English hand-out

opening

Credits

Artistiek leider
Alexandra Landré

Met speciale dank aan
Sara Bjarland
Susanna Gulin
Bert Bjarland
Bonita Pinedo
James Beckett

Productieteam
Frits Rietman
John Kerkdijk
Eva van Wenum
Marit van Brakel
Romy Berends
Willem Bruinsma
Bonita Pinedo
Yvonne Pierik
Gerry Voskamp
Sebastian Grave

Mede mogelijk gemaakt door
Tableaufonds
Mondriaan Fonds
Gemeente Hof van Twente
Provincie Overijssel
Pantoni
Fair Practice Fonds Kunstvereniging Diepenheim

Fotografie
Rik Klein Gotink
Els de Witte
Ton Besling

Video
Susanna Brenner