Archief

BETTINA
KRIEG

VORTEX

Mede naar aanleiding van een zeer opvallende publicatie van tekeningen van Bettina Krieg in het internationale tekeningenmagazine FUKT, en een atelierbezoek bij haar in Berlijn, is zij uitgenodigd als artist-in-residence en krijgt zij een solotentoonstelling in Drawing Centre Diepenheim.

Bettina Kriegs werken bestaan uit duizenden inktlijnen die samen uiteindelijk een beeld vormen, waarin nieuwe werelden worden gecreëerd. In de soms drukke structuren van lijnen heeft elke individuele lijn zijn eigen dynamiek en richting en herkennen we al dan niet bestaande vegetatie of fragmenten van constructies. Er ontstaat soms een verwrongen perspectief, maar altijd met een sterke sensibiliteit geladen. Naast de tekeningen maakt Krieg ook grotere tekeningeninstallaties, soms direct op de muur getekend, maar ook maakt ze gebruik van andere technieken zoals zeefdruk.

Bettina Krieg verblijft een aantal weken in Diepenheim als artist-in-residence en zal een tekeningeninstallatie maken direct op de muren van Drawing Centre Diepenheim. Een groot deel van haar in Berlijn gemaakt tekeningen verschijnt in het Twaalfde Tekeningencahier, dat wordt aangevuld met beeldmateriaal van de tentoonstellingen die vorig jaar en dit jaar in Drawing Centre Diepenheim zijn getoond.

+ uitnodiging

Credits

Curator
Arno Kramer

Fotografie
Rik Klein Gotink