Archief

OLGA
BALEMA
&
JONATHAN
BALDOCK

Warm bodies

Het idee dat de ene vorm natuurlijker is dan de andere, is gebaseerd op een wereldbeeld dat uitgaat van een tegenstelling tussen mens en landschap; het fysieke en het intellectuele; natuur en cultuur. De tentoonstelling in de Kunstvereniging ondergraaft deze tegenstellingen.

Olga Balema is vooral bekend om haar ‘out-of-the-box’ concepten die zich uiten in ruimtelijke werken waarbij teksten, maar ook uitzonderlijke combinaties van materialen een rol spelen.
Het werk van Jonathan Baldock bestaat uit kleurrijke sculpturen en theatrale ruimtelijke werken, waarbij gebruik wordt gemaakt van grote hoeveelheden textiel.

Na haar succesvolle tentoonstelling bij Galerie High Art in Parijs is Olga Balema in Diepenheim een samenwerking aangegaan met Jonathan Baldock. Olga Balema ontwikkelde grote metalen constructies die vervolgens worden bekleed met diverse weefsels van Jonathan Baldock waarin de (schijnbare) tegenstelling tussen natuur en mens wordt opgezocht. Deze samensmelting van harde materialen en zachte, vriendelijke, ronde en biomorfische vormen zijn geïnspireerd door de natuur en haar karakter. De werken zijn gebaseerd op het landschap, maar zijn daarvan geen ‘afbeelding’.

Credits

Curatoren
Gijs Assmann
Hanne Hagenaars

Fotografie
Rik Klein Gotink