Archief

HEIDI
LINCK

We don't exist

Heidi Linck (1978) verzamelde tijdens haar residency in Werkplaats Diepenheim plekken die zich aan de ruimtelijke ordening onttrokken hebben en getransformeerd zijn tot bevreemdende locaties die gebeurtenissen en verhalen suggereren.

Zij bezocht in de omgeving van Diepenheim vervormde schuren, verlaten industrieterreinen, tuinen, de spoorzone, bungalowparken, vervallen boerderijen en het bos. De fotografische registraties van deze plekken deelde zij o.a. op de website van de Kunstvereniging. Deze registraties gebruikte Heidi Linck als vertrekpunt voor nieuwe tekeningen en schaalmodellen.

Deze werken kunnen geïnterpreteerd worden als observaties, als fictieve scenario’s voor verdere transformatie maar ook als werkelijke plannen voor ruimtelijke interventies ter plaatse. Feitelijke registratie en fictie gaan hierdoor doelbewust in elkaar over.

Tijdens haar tentoonstelling in het Ottenhuis licht ze haar observaties en plannen toe en gaat ze met inwoners en andere kenners van het gebied in gesprek. Zij zal hiermee de betekenis van de verzamelde plekken anno 2014 onderzoeken en de expositie uitbreiden met verhalen die op de plekken betrekking hebben.

+ uitnodiging

+ uitnodiging groepsgesprek
+ beelden presentatie

Credits

Fotografie
Rik Klein Gotink