‚Äč

Archief

SUSANNA
INGLADA

What are you looking at?

Susanna Inglada (ES, 1983) maakt grootschalige tekeningen opgebouwd als collages, die zich aan de muur of als decorstukken vrij in de ruimte bevinden.

De voorstellingen bestaan uit cartooneske mensfiguren, stereotype karakters, die dikwijls met elkaar verwikkeld zijn in wringende maar ook humorvolle constellaties.

Voor Drawing Centre Diepenheim maakte Inglada een geheel nieuwe serie werken, van tekeningen tot keramische objecten en animatie. De archetypische manfiguur die voorheen de werken van Inglada domineerde heeft hierin plaatsgemaakt voor een verkenning van de stereotypering van het vrouwelijke.

Haar tekeningen haken op speelse wijze aan bij de actualiteit. Door te kijken naar de representatie van de mensfiguur in de kunstgeschiedenis en in onze hedendaagse media en cultuur legt Inglada bloot hoezeer onze huidige sociale structuren nog altijd worden gevormd door diepgewortelde patronen, zoals machtsrelaties, sekse-ongelijkheid en geweld. In What are you looking at? deconstrueert en manipuleert Inglada datgene wat wij gewend zijn om te zien.

Credits

Curator
Nanette Kraaikamp

Vertaling
Lisa Holden

Fotografie
Rik Klein Gotink
Tessa Wiegerinck
Saskia Hardus

Met dank aan
Mondriaan Fonds
Provincie Overijssel
Gemeente Hof van Twente