Internationaal gezien is Drawing Centre Diepenheim (1) een van de belangrijke en grote gespecialiseerde instellingen op het gebied van tekenkunst, naast andere spelers als Drawing Center in New York (2), The Menil Drawing Institute in Texas (3), Drawing Room in Londen (4) en Drawing Lab/Drawing Society in Parijs (5).

Regionaal maakt Drawing Centre Diepenheim deel uit van Platform Beeldende Kunst Overijssel. Sinds juni 2020 zetten twintig kunstpodia zich in voor een florerend kunstklimaat in Overijssel. De speerpunten van het platform staan omschreven in dit Manifest.

Lokaal richtte Drawing Centre Diepenheim in 2020 samen met Cultuurcentrum Herberg de Pol, Kunsten op Straat/Heimland en De Zwaan Cultuur Coöperatie Diepenheim op om bij te dragen aan de culturele infrastructuur en profilering van Diepenheim als culturele bestemming.

Als presentatie-instelling hebben wij ook een maatschappelijke functie. Zo bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijkheden om weer een rentree te maken. We werken op dit vlak samen met Salut, welzijnsorganisatie in Hof van Twente.

Drawing Centre Diepenheim is lid van De Zaak Nu, de belangenvereniging voor Nederlandse presentatie- en postacademische-instellingen voor beeldende kunst.