Open Call internationaal samenwerkingsproject:
‘The Proof of the Pudding is in the Eating’

Honorarium: € 1.000 Deadline open call: 1 maart 2024

Ben je een kunstenaar met een aantoonbare connectie met de provincie Overijssel? En word je enthousiast van een samenwerkingsproject waarin je kennis en inspiratie uitwisselt met een internationale kunstenaar? Dan nodigen Artist Residencies Enschede (ARE), Drawing Centre Diepenheim en De Perifeer je van harte uit om te reageren op deze open call.

Voor ‘The Proof of the Pudding is in the Eating’ word je gekoppeld aan een internationale kunstenaar die een artist-in-residence volgt bij ARE in Enschede. Gedurende het samenwerkingstraject bezoek je samen met je artistieke partner twee deelnemende instellingen, waar jullie gesprekken voeren

om elkaars praktijk te verkennen. Deze gesprekken leiden tot een gezamenlijke presentatie in de vorm van een diner, waarbij de uitkomsten worden gedeeld met publiek. Elk aspect van het diner kan worden vormgegeven, zowel de fysieke presentatie als de programmering van de avond. De eetervaring kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een performance of lezing, of zich volledig concentreren op de tafeldecoratie of de smaken van de gerechten.