‚Äč

Over ons

Drawing Centre Diepenheim is de enige plek in Nederland waar tekenkunst het vertrekpunt is van alle activiteiten. Als kunstpodium speelt het Drawing Centre een belangrijke rol in het ondersteunen van talent, het inspireren van publiek en samenwerkingspartners, en het begeleiden van kunstenaars tijdens residenties. Met een team van acht leden en 25 toegewijde vrijwilligers dragen we zorg voor twee gebouwen (samen 450 m2) en negen kunstenaarstuinen (samen ruim 12.000 m2). In de veertigjarige tentoonstellingsgeschiedenis hebben we, samen met onze voorgangers, honderden kunstenaars en curatoren in Diepenheim verwelkomd, evenals duizenden bezoekers uit de regio, het land en ver daarbuiten.

Opening van de tentoonstelling inner horse van Bart Nijstad, 2023

Verbreding en vernieuwing

Drawing Centre Diepenheim ziet tekenen als universele menselijke activiteit die ons in staat stelt om grip te krijgen op de grilligheden van onze tijd. We moedigen kunstenaars en curatoren aan om buiten de kaders van de traditionele tekenkunst te treden en het persoonlijke experiment aan te gaan. Daarmee willen we het gangbare idee van wat tekenen is verbreden en tot vernieuwende vormen en toepassingen van tekenkunst komen.

Word vriend en steun Drawing Centre Diepenheim.

Tekenworkshop tijdens de eerste editie van kunstfestival Tekentuin, 2023

Locatie Drawing Centre

Drawing Centre Diepenheim is met zijn bijzondere locatie in de luwte, het kunstpodium waar tijd en ruimte is om echt te kijken, om met elkaar in gesprek te gaan en samen van de kunst en de natuur te genieten.

Tuinen

De tuinen vormen de bijzondere buitencollectie van Drawing Centre Diepenheim. In deze tuinen laten verschillende kunstenaars hun visie zien op tuinen, natuur en het landschap.

Historie

Drawing Centre Diepenheim (sinds 2008) vindt zijn oorsprong in de rijke historie van voorgangers Galerij 1881 (1981-1990), Beeld-en-Route (1983-1990) en Kunstvereniging Diepenheim (1990-2021).

Netwerk

Internationaal gezien is Drawing Centre Diepenheim een van de belangrijke en grote gespecialiseerde instellingen op het gebied van tekenkunst, naast andere spelers als Drawing Center in New York, The Menil Drawing Institute in Texas, Drawing Room in Londen en Drawing Lab/Drawing Society in Parijs.

Team

DIRECTIE
Marlies Leupen

ARTISTIEKE LEIDING
Noa Zuidervaart

COMMUNITY-PROGRAMMA
Susanne Dolman

COMMUNICATIE EN MARKETING
Noortje Rap

ONTVANGST EN FLOORMANAGEMENT
Gerry Voskamp

TECHNIEK
Frits Rietman

ALGEMENE ONDERSTEUNING
John Kerkdijk

FINANCI√čLE ADMINISTRATIE EN ADVIES

GoSmart
Ellen Snellenberg

Stichting

De stichting heeft als doel kunstenaars, bezoekers en de Diepenheimse gemeenschap te verbinden via
een innovatief programma van tentoonstellingen, residenties en diverse activiteiten gericht op tekenen.

Raad van Toezicht

Annemiek Barendrecht (voorzitter)
Thomas de Bruin
Nienke van der Wal

ANBI-informatie

(Stichting) Drawing Centre Diepenheim heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en voldoet met de opsomming van onderstaande gegevens aan de digitale publicatieplicht die aan deze status verbonden is.

Algemene gegevens:
Handelsnaam: (Stichting) Drawing Centre Diepenheim
KvK: 40075008 | RSIN/fiscaalnummer: 8022.56.831
BTW Nummer: 8022.56.831.B01
Contact: info @ drawingcentre.nl
Formulier publicatieplicht ANBI 2020

Jaarverslagen